Събития за седмицата: 30 септември – 6 октомври

Изкуство, фестивали и базари – ето как София посреща новия месец

0 коментара Сподели:
Събития за седмицата: 30 септември – 6 октомври

Изпращаме септември до вратата.

Прибираме внимателно всичките му сандали, торбата с плажни навици и буркана с мидички. Позволяваме му да ни остави само някоя нова луничка и един албум със снимки. Знаем, че след него ни очакват облаци, но сме готови да отвърнем с букет от цветни листа. София отново тича, гушнала е тефтера, държи кафето в ръка, ключовете на малкия пръст и телефона с рамо. Бърза да отвори, октомври звъни на звънеца. Ето с какво ни посреща!

Фрагментация – инсталация от Драгомир Костадинов – PXRN
до 6 октомври, Национална галерия

Започваме седмицата от сърцето на София, което ни среща с инсталация от Драгомир Костадинов – PXRN. Тя пресъздава разпада на обществото, неговата фрагментация и предизвиква емоциите ни. Авторът противопоставя чувства и ценности на фона на безкрайно огледало. Провери какво ще откриеш за себе си!

Sofia Guitar Fest
4-6 октомври, парка пред НДК

Паркът пред НДК очаква теб и петъчното ти настроение, за да напълни душата ти с музика.

Очаква те тридневен фестивал с най-добрите китари в България – от любители до професионалисти, слушай акордите и се остави на атмосферата. Програмата включва още: концерти, образователни сесии, работилници, зона за обучения на начинаещи, фен зона, музикален базар, арт зона, музикална игри и забавления. 

AUTUMN MARKET
5-6 октомври, Vivacom Art Hall Oborishte 5

Есента е уют – именно това е мотивацията, с която да потърсиш ново бижу за колекцията си от дрехи и предмети. Над 40 бранда ще покажат изкуството си – наслади се на новите им колекции и избери по нещо за себе си и твой близък.

Есенен базар за бижута и аксесоари – “На горния рафт”
5-6 октомври, Дом на архитекта в България

Уикендът има още едно предложение за теб – намери есенното си вдъхновение, подари си нови бижута. Ще разполагаш с богата селекция от ръчно изработени красоти от различни творци и в разнообразие от стилове. Експериментирай!

Пет начина най-после да бъдеш себе си през новия сезон

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *