Jameson представя: 5 култови трилъра, които ти смразяват кръвта

Страх, ужас, кръв и паника

0 коментара Сподели:

Добрият трилър се познава по това, че можеш да бягаш от него, но не и да се скриеш. Той ще чопли въображението ти дълго след като си видял финалните надписи. От Jameson добре разбират това и организират следващия Jameson Cult Film Club на 22 април с класиката "Мълчанието на агнетата".

THE SILENCE OF THE LAMBS (1991)
МЪЛЧАНИЕТО НА АГНЕТАТА

Това е филм, гениален на много нива – перфектното смесване на две сюжетни  линии, играта на котка и мишка между Lector и Starling и Антъни Хопкинс, който встрани от отблъскващото си хоби да вади човешки очи с кламери, изглежда изключително интересен събеседник, с когото бихте похапнали… нещо.
Трейлърът е тук.

SEVEN (1995)
СЕДЕМ

Финчър го умее това с трилърите. История за сериен убиец, който разбира седемте смъртни гряха твърде буквално и ги използва като мотив да поразчисти. От чревоугодничеството до гнева филмът минава през такива сцени и обрати, че ще те накара да направиш естествен разбор на добрите си дела и да озaптиш похотта, например.
Трейлърът е тук.

CAPE FEAR (1991)
НОС СТРАХ

Жаждата за мъст е винаги добра основа за трилър, от който да настръхнеш. Добави линиите на вината, сянката на корупцията и поетизираното насилие и всичко се нареджда перфектно в Скорсезе стил. Прясно освободеният от клетката си Max Cady е една от най-плътните роли, изиграни от Робърт де Ниро.
Трейлърът е тук.

SECRET IN THEIR EYES (2015)
ТАЙНАТА В ТЕХНИТЕ ОЧИ

Филмът е добра среща на драмата с трилъра и история за крайното желание за справедливост и възмездие по отношение на необратимо събитие от миналото. Желанието за отмъщение е толкова силно, че то изцяло управлява живота и чувствата на героите, които не се спират пред нищо, докато не разкрият "тайната". Трейлърът е тук.

BASIC INSTINCT (1992)
ПЪРВИЧЕН ИНСТИНКТ

Когато студенокръвен детектив си падне по бисексуалната и много привлекателна заподозряна, разследването няма как да върви гладко. Филмът ни печели с тоталната игра с психиката и с емблематичното си съдържанието за червена точка. Всеки знае "онази сцена" със Стоун, бялата рокля и… краката.
Трейлърът е тук.

Животите на лента, които е лесно да обичаме.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *