По-красива, по-чиста и уредена градска среда – възможно е!

Най-вълнуващите културни и арт фестивали у нас са партньори на информационната кампания ПромениКартинката в мисия за опазване на околната среда от замърсяване с неправилно изхвърлени тютюневи филтри

0 коментара Сподели:

Снимка: Петър Петров

 „Решенията, които вземаме всеки ден, определят „картинката“, която ще виждаме в бъдеще“,

споделят някои основателите на най-вълнуващите културни и арт фестивали у нас и партньори на информационната кампания ПромениКартинката в мисията за опазване на околната среда от замърсяване с неправилно изхвърлени тютюневи филтри.

Снимка: Реките на София

„Реките на София“ е един от най-значимите фестивали с кауза, посветен на облагородяването на софийските реки и преосмислянето на градската среда в столицата, който събра стотици столичани и гости на София преди броени дни. За поредна година ПромениКартинката си партнира с фестивала, привличайки вниманието към

необходимостта от опазването на парковете и градската среда от замърсяване с неправилно изхвърлени тютюневи филтри и други отпадъци чрез отговорно потребителско поведение.

По време на фестивала, който се проведе между 30 август и 1 септември в Южния парк в София, интерактивните цветни кутии на ПромениКартинката за събиране на употребени филтри провокираха с въпроси, свързани с фестивала, спомагайки за намаляване на замърсяването с неправилно изхвърлени фасове в парка. По поречието на реката бяха разположени цветните рамки на ПромениКартинката, които ни напомнят за следите, които не искаме да оставим след себе си. В специалния видеокът на ПромениКартинката се излъчи най-новата поредица от кратки, но много въздействащи видеа на студентите във 2-ри курс от факултет „Екранни изкуства“ в Академията, апелиращи към опазване на природата и градската среда от замърсяване с неправилно изхвърлени фасове. Тази година ПромениКартинката подкрепя „Празниците на изкуствата Аполония”

Снимки: Празниците на изкуствата Аполония

Програмата на 40-ото юбилейно издание на културния фестивал в Созопол в края на летния сезон предоставя възможност на всички любители на изкуствата да видят селекция от най-новите и най-добрите концерти, спектакли, филми – игрални и документални, художествени изложби и литературни представяния. Обединени от вярването, че изкуството е най-верният посланик на добрите каузи, ПромениКартинката и „Празниците на изкуствата Аполония” обединяват усилия в мисията за опазването на българското Черноморие от замърсяване с неправилно изхвърлени фасове и други отпадъци.

За тази цел в рамките на фестивала от 28 август до 7 септември в Созопол ще откриете цветните, интерактивни кутии за събиране на употребени филтри на ПромениКартинката, а джобните пепелничета, които се предоставят на пълнолетните пушачи – гости на фестивала, допълнително целят да информират и намалят замърсяването в курортния град.

Вярваме в силата на изкуството както да вдъхновява и обединява, така и да ангажира със социално значими каузи. Именно затова партньорствата на ПромениКартинката с някои от водещите арт и културни фестивали в България са толкова важни за нас, споделяйки посланието за опазване на околната среда от замърсяване чрез отговорно потребителско поведение, споделя Анелия Иванова, мениджър Връзки с обществеността във Филип Морис България.

снимка: Филип Морис България

Open Buzludzha Festival

Снимка: Петър Петров

Решенията, които вземаме всеки ден, определят „картинката“, която ще виждаме в бъдеще, разказва и арх. Дора Иванова – двигателят, визионерът и основател на Open Buzludzha Festival, който се проведе в подножието на Бузлуджа за 4-та поредна година между 8 и 11 август под мотото „Спомени от бъдещето“. Гостите на събитието се включиха в съвместните активности на ПромениКартинката и Open Buzludzha Festival около монумента – интерактивен фотокорнер на фестивалната поляна, който провокира с въпроси за по-добро и устойчиво бъдеще, както и други интересни активности с награди.

Снимка: Open Buzludzha Festival

Опазването на природата от замърсяване с неправилно изхвърлени цигарени фасове и други отпадъци е една от важните теми за нас. Именно затова развиваме партньорството си с информационната кампания ПромениКратниката и имаме много инициативи, с които провокираме хората да помислят именно за този проблем със замърсяването на околната среда, допълва арх. Иванова.

Един от най-атрактивните летни, филмови форуми у нас – Международният филмов фестивал Бургас, също е сред партньорите на ПромениКартинката. В рамките на тазгодишния фестивал в Бургас бяха показани и най-новите видеа на студенти второкурсници от факултета „Екранни изкуства“ в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, вдъхновени от посланията на кампанията ПромениКартинката. Атрактивните видеа на младите творци имат над половин милион гледания в ТикТок.

Снимка: Филип Морис България

Според мен промяната започва с малките действия и жестове, като това един употребен цигарен фас да бъде изхвърлен на правилното място – в кошчето за боклук, споделя Емил Ованесов създателят и фестивален директор на Международния филмов фестивал Бургас.

Цветните интерактивни кутии за събиране на фасове, които бяха инсталирани в Бургас в рамките на фестивала, заедно с джобните пепелничета на ПромениКартинката, които се раздаваха на гостите пълнолетни пушачи, имаха за цел да намалят замърсяването с неправилно изхвърлени фасове в черноморския град и да провокират отговорно потребителско поведение и в бъдеще.

Снимка: Филип Морис България

През август посетителите в Банско имаха възможност да разгледат въздействаща информационна изложба на ПромениКартинката на ул. „Пирин“ в рамките на 27-ото издание на Банско джаз фестивал. ПромениКартинката е партньор на най-престижния джаз форум у нас, споделяйки посланието за опазване на природата от замърсяване с неправилно изхвърлени фасове и други отпадъци.

Снимка: Филип Морис България

Материалът се публикува с подкрепата на Филип Морис България.

Маги Малеева – за климата и личната отговорност в новия епизод на „Питие и битие“

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *