Sofia Art Fair – световното изкуство идва на гости в столицата

0 коментара Сподели:

Изкуството във всяка негова форма ни е любимо, особено през септември и октомври!

Когато се върнем в града, имаме нужда да посетим любимите си галерии, да се насладим на красиви изложби и най-вече да си сверим часовника с останалия свят, който е потънал в дебрите на арт събития и изложения. Ето защо с радост ти съобщаваме супер новина. Представяме ти първото по рода си международно

арт изложение в България, което те очаква от 3 до 6 октомври във форум „Джон Атанасов“, София Тех Парк.

Sofia Art Fair е инициатива на фондация „София диша“ заедно с Art and Culture Today, а целта е позиционирането на страната ни в международния календар от изложения за съвременно изкуство. По света арт феърите са горещи точки за култура и икономика, привличайки колекционери, меценати, художници и куп други интересни личности. Сега е време и ние да се впишем в този световен арт календар.

Защо не бива да го пропускаш

Арт феърите не са просто пазари за изкуство. Те са сцени, на които се играе бъдещето на съвременното изкуство. При добра организация тези събития са истински образователни платформи и центрове за създаване на ценни контакти. Но това не е всичко – тук ще усетиш, че липсват онези обичайни претенции, които понякога съпътстват изкуството.

Ще се потопиш в света на творчеството с усещане за свобода, стимулирайки сетивата и ума си, докато обогатяваш светогледа си.

Какво те очаква

Централно изложение с над 30 селектирани галерии и колективи от България и чужбина, представящи творчеството на над 70 художници. Съпътстваща изложба с 8 млади български съвременни автори, които определено заслужават вниманието ти. Забележителна паралелна програма, включваща лекции от топ имена в изкуството от Европа и България.

Кураторски турове, които ще ти разкрият тайните на изложените творби.

Новите контакти са задължителни – в среда, която не отстъпва на най-добрите световни практики.
Зони за храна и напитки, защото изкуството се съчетава идеално с добрата компания и вкусната храна.

Акценти от културната кухня

Сред специалните гости e Хоу Ханру, дългогодишен директор на музея за съвременно изкуство MAXXI в Рим, и един особено интересен художник – Костас Папакостас. Само за пет години кариерата му се изстрелва от нулата до колаборации с водещи галерии в Лондон и Лос Анджелис, разпродадени изложби по цял свят и поръчки от престижни частни колекционери.

Той ще бъде тук, за да разкаже своята история и да сподели своите съвети.

Не пропускай и галериите от България, Португалия, Словакия, Германия, Австрия, Чехия, Турция и Азербайджан. Ще видиш както утвърдени имена, така и малки, но интригуващи галерии, които ще ти представят изкуство, което просто няма как да забравиш.

Ивентът е тук, преференциалните early bird билети са налични тук, а повече информация можеш да откриеш в сайта на събитието тук.

За още от същото – виж Всеки понеделник във „Влайкова“ гледаме филми, заснети в София

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *