City Walk на чист въздух и с превъзходен вкус: ресторантите с гледка към Витоша

Оставяме се в безвремието на лятото, което ни отвежда до перлите в короната на планината

0 коментара Сподели:
City Walk на чист въздух и с превъзходен вкус: ресторантите с гледка към Витоша

Стори ли ни се, или чухме някой да казва, че август се е върнал от безкрайното синьо?

Ако и ти вече си се находил на море и ти се стои в града, но търсиш разнообразие – съветваме те да пробваш нов пасианс от вкусове.

Трудно избираш къде да хапнеш? Усмихни се, ние знаем от какво имаш нужда и накъде да те упътим.

София има какво да ти предложи и не, не е измислица планината и щастието съществува – високо, величествено и зелено. Там, в прегръдката на Витоша, те очакват дълги вечери, красиви гледки и храна, след която облизваш пръсти. Искаме прохлада, намираме и залез. Август е – есен, не бързай!

Crystal Burger & Steak

City Walk на чист въздух и с превъзходен вкус: ресторантите с гледка към Витоша

Апетитът ни насочва към едно любимо местенце в полите на Витоша, способно да очарова сетивата на всеки любител на първокласните месни изкушения.

Сред предложенията им ще откриеш разнообразие от селектирано висококачествено месо от САЩ, Аржентина и Австралия, както и не по-малко впечатляващи салати, основни и завладяващи сетивата изненади. Правилно подбраните съставки подчертават естествения вкус на месото, точно както и локацията им прави живота ни през лятото много по-хубав. Ако си зажаднял за сочни стекове и бургери с бонус – феноменална гледка, непременно се отбий.

Sofia Ring Mall
088 919 5519

Da Massimo

Да получиш всичко най-прекрасно от Италия, докато седиш в подножието на Витоша!

В Da Massimo богатите вкусове и традиции на Умбрия и Тоскана са претворени в оригинални ястия и пълни чаши. Тук винаги има по нещо ново и вълнуващо сред предложенията в менюто, а съвършения вкус отдаваме на първокласните италиански продукти, някои от които може да откриеш само тук. Достатъчно е само да преминеш прага, където Масимо те посреща с топла усмивка, за да попаднеш в неизбежния плен на аромати, вкусове и италианско вино. Изживей това истинско кулинарно удоволствие!

ул. „Александър Пушкин“ 106
087 600 6671

Edo Sushi

City Walk на чист въздух и с превъзходен вкус: ресторантите с гледка към Витоша

Жаждата ни за кулинарни пътешествия ни поведе в периферията на Витоша, където се отбиваме за малко бягство в Изтока. Японската кухня е завладяваща, екзотична и необикновена! Като твой верен гид в гастро удоволствията идваме да ти напомним, че един от най-лесните начини да се докоснеш до нея е, като се отбиеш до Edo Sushi и опиташ от тяхната азиатска кулинарна приказка.

Тук те очаква разнообразие от суши предложения за всеки вкус,

както и много традиционни ястия, които да те пренесат право в Азия. На фона на зелената гледка и магичния силует на Витоша всичко е по-вкусно и осезаемо по-вълнуващо.

Sofia Ring Mall
088 666 1614

La Bottega Monte

City Walk на чист въздух и с превъзходен вкус: ресторантите с гледка към Витоша

Няма как да нямаме слабост към един от първите италиански ресторанти в София.

Макар да съществува отдавна, La Bottega Monte не разчита на стара слава. Сгушен в полите на Витоша, амосферата му е все така елегантна и уютна, обслужването – все толкова радушно, храната – все по-вкусна, а виното – все по-пивко. Очарованието на Италия царува в чиниите, а за да му се отдадеш по възможно най-пълноценен начин, препоръчваме да седнеш в красивата прохладна градина, в която безвремието на лятото ще те приветства в своите обятия.

бул. „Черни връх“ 191
088 934 4493

La Prima Boyana

City Walk на чист въздух и с превъзходен вкус: ресторантите с гледка към Витоша

В един от най-прохладните квартали на София се намира ресторант La Prima, единствен в Бояна, в който всеки ден можеш да се поглезиш с пищно брънч меню от 10:30 до 16 часа. Блажените вечери тук се приготвят с изцяло сезонни продукти и афинитет към средиземноморската кухня, а подбраните вина, ликьори, бутикови сирена и колбаси може да вземеш и за вкъщи.

И понеже много хора се влюбват във вкусовете на La Prima –

заведението предлага и бутиков кетъринг, както и просторно пространство на втория етаж, в което можеш да отпразнуваш любим повод.

ул. „Севастократор Калоян“ 63A
089 664 6261

Roma Bene

City Walk на чист въздух и с превъзходен вкус: ресторантите с гледка към Витоша

Щастието е в простичките неща, а Roma Bene се уповават именно на тази семпла, но гениална философия.

Начинът им да ни потопят дълбоко в историята и традициите на Италия е чрез автентични ястия, пречупени през призмата на креативността. Какво ти се хапва? Филе от сьомга с лимонов крем или паста с доматен сос с песто и крем от бурата? Каквото и да избереш, ще се убедиш в препоръките ни още от първата хапка. Потопи се в тяхната кулинарна приказка с емблематични ястия от различните региони на Ботуша, поднесени с авторски почерк и голяма доза въображение.

Sofia Ring Mall
088 883 3166

Go Guide Seaside Awards 2024 започна – гласувай за любимите ти места на Черноморието

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *