Editors’ Choice през август: дрехи под наем, дзен музей, босилков шприц и още

Ето кои шест неща обикнахме през месеца, белязан от знака на безкрайността

0 коментара Сподели:
Editors’ Choice през август

Жажда.

Тяло, пламнало от целувките на слънцето, белязано от печата на солта и морския пясък.

Знаем къде си и какво правиш, видяхме те на плажа.

Ние обаче имаме своите ангажименти, затова се скрихме на сянка и ти събрахме няколко скъпоценни камъчета, които смятаме за интересни. Месечният ни поход ще те преведе през бунт и елегантност, през идилични пейзажи далеч от тук, през послания и утоляващи жаждата вкусове. Сега му е времето за свежи коктейли, хубави поводи и нова музика. Защо не и за пътешествие до Япония? Кои шест неща обикнахме през месеца, белязан от знака на безкрайността – разглеждай смело следващите редове и за всеки случай го прави в хладно помещение. Нека е безкрайно лято!

GOQ

Бранд за отдаване на официални тоалети и жестоки рокли… How cool is that?

GOQ е бутиковата услуга, която толкова липсваше у нас, особено за моментите, в които ходим на сватби, балове, коктейли и всякакви поводи, изискващи елегантна секси обвивка. Ателието на GOQ се намира на ул. „Хан Крум“ 36, като срещу уговорка по телефона си записваш час, за да пробваш всичко, което би могло да ти свърши работа. Разнообразието от тоалети е голямо – има както коктейлни, така и множество официални рокли, които, ако не ти трябват за повече от вечер, може просто да наемеш. Smart asf! Разгледай на място или в Instagram на @goq.concept.store.

D.T. Suzuki museum

Съвремието е изпълнено с толкова много шум, че понякога необходимостта от тишина и дзен е направо задължителна. Обръщаме глава към Далечния изток за едно интроспективно преживяване, което звучи толкова интересно, колкото и цяла магична Япония. Музеят D.T. Suzuki се намира в Каназава, Япония, и е посветен на живота и философията на известния будистки философ Дайсецу Тейтаро Судзуки. Съоръжението е проектирано от японския архитект Йошио Танигучи и включва множество пространства за съзерцание като градини и спокойни водни пейзажи.

Мястото прави впечатление заради симбиозата от архитектура и природа,

която успява да е медиатор между наблюдаващия и посланията на Суздуки. Музеят не е само място за наблюдение на експонати, но и пространство за саморефлексия, в което посетителите да отворят съзнанието си и да обърнат поглед навътре, към себе си.

XAOC

XAOC е български бранд за алтернативни streetwear облекла и аксесоари, които привлякоха погледа ни с интересния си дизайн и супер качество.

Артикулите са изработени от екип професионалисти, които обръщат специално внимание на материите и детайлите, за да може резултатът да е наистина премиум. Дрехите са от сертифициран висококачествен органичен памук и OEKO-TEX материали, а колекциите са в лимитирани количества, за да може всеки артикул да отговаря на високите стандарти за качество. 

VITALY

Основан през 2011 г., VITALY е бранд за алтернативни бижута и аксесоари, изработени от 100% рециклирана неръждаема стомана. Различните колекции са повлияни от индустриалните производствени процеси и субкултурите, оформящи се около клубната музика.

Резултатът е инструмент за смело себеизразяване във формата на дръзки унисекс колекции.

Артикулите са edgy, но и ти си edgy, ще ти харесат! Всички предложения може да откриеш на www.vitalydesign.eu.

LEENA / ТАХОМА / ГЕНА – БЛАГОДАТ

Лятото се оказа благодатен период за изричане на дълбоки послания и локални музикални находки.

Горещниците донесоха новия проект на Leena, Тахома и Гена, който не само ни хареса
от първо слушане, но и след това ни омагьоса с лирики. „Благодат“ излезе направо с видео, което приляга на диалога между двамата досущ като копринена ръкавица. Инструменталът е от Гена, видеото от Любо Бачев, а резултатът – „много повече“ от песен.

Basil Gin Spritz

Какво ли не бихме дали за леденостудената целувка на един босилков шприц…

Това може би е най-свежият вкус, който сме опитвали през последните месеци. Коктейлът, изкушаващ всички летни сетива, носи дръзкия аромат на босилек, но и лекотата на джин шприц в жарък летен ден. Него, както и други фантастични шприцове може да опиташ в Spritz Bar-а на „Шишман“, но това го знаеш и без да те подсещаме.

Go Guide Seaside Awards 2024 започна – гласувай за любимите ти места на Черноморието

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *