Предстои ни Първият национален туристически фестивал на Мальовица – даваме ти всички подробности

Стягай багажа за Първия национален туристически фестивал на Мальовица от 19 до 21 юли – разказваме още

0 коментара Сподели:

Много сме щастливи да ти съобщим, че красивите ни планини, реки и долини и най-вече идеята още при създаването на туризма у нас – да опознаваш красивата ни природа и да си активеня най-после ще си има личен фестивал.

От 19 до 21 юли в к.к. Мальовица, на емблематичната за българския планински туризъм Меча поляна

ще се проведе първото издание на Национален туристически фестивал. Мащабното събитие, организирано от Българския туристически съюз, има за цел е да затвърди традицията на масовите туристически дейности, характерни за движението още от създаването му преди повече от 130 години.

В трите фестивални дни в подножието на вр. Мальовица ще се съберат туристически дружества от цялата страна,

почитатели на активния начин на живот и носители на златни значки от Националното движение „Опознай България – 100 национални туристически обекта“, чиято годишна среща ще бъде част от събитието.

Програмата включва различни по трудност организирани преходи с водач, образователни курсове, спортни мероприятия и практически занимания по първа помощ, ориентиране, планинско бягане и много други. За доброто настроение са предвидени много музика, игри с награди и кулинарни изкушения.

През целия уикенд ще се провеждат образователни курсове по различни теми, свързани с планинарството –

първа помощ, катерене, ориентиране, туристическа екипировка, оцеляване, GPS и радиокомуникации и други практически умения. Посетителите ще могат да се включат в организирани пешеходни походи с професионални водачи в региона на Мальовица. Трудността и интензитетът ще бъдат подходящи както за най-малките приключенци, така и за по-опитни туристи.

Търсачите на приключения и любителите на спорта ще имат възможност да участват в различни спортни и катерачни дейности и надпревари – спортно и скално катерене, планинско колоездене, бягане и ориентиране. Специално насочени към деца, част от тези събития ще позволят на подрастващите да се докоснат до емоцията от състезателното съревнование.

Водещи фирми ще представят туристическа екипировка и аксесоари, а туристически дружества от цялата страна ще представят възможностите за туризъм в своите региони.

В непосредствена близост до основния фестивален терен ще бъдат обособени две отделни къмпинг зони с осигурени санитарни възли, душове с топла вода и електричество за зареждане на устройства с ниска консумация. Всички събития, част от фестивалната програма, къмпингуването на територията на фестивала и консумацията в зоната за хранене са безплатни за всички членове на туристически дружества в системата на БТС, всички носители на златни значки от Националното движение „Опознай България – 100 национални туристически обекта“ и за деца до 7-годишна възраст.

Първото издание на Националния туристически фестивал се реализира с подкрепата на Община Самоков, Дирекция „Национален парк „Рила“, Министерството на спорта и к.к. Мальовица. Следи пълната програма на събитието тук или тук. Ивентът във фейсбук е тук.

За още от същото – виж Първо ходене на палатка или къмпинг в планината – ето как да се подготвиш

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *