Go Events: Събитията, които да не пропускаш през май

Запиши си в Must Go Events

0 коментара Сподели:

Месецът прелива от сценични събития – било то музикални, спортни, дори акробатични. Ако още не си вписал нищо в календара си – сега е моментът да се поразбързаш, преди местата да са свършили!

SOFIA WORLD CUP 2017 – СВЕТОВНА КУПА ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА

Години наред художествената гимнастика не спира да радва както очите, така и националната ни гордост. Едно е обаче да стоиш със стаен дъх пред телевизора, докато свърши съчетанието, и съвсем друго да си в публиката. Затова събирай компанията и отивайте да стискате палци на място.
Кога: 5 май, петък – 11:00 ч.; 6 май, събота – 13:30 ч.; 7 май, неделя – 15:00 ч.
Къде: Зала „Арена Армеец“, бул. „Асен Йорданов“ №1
Вход:10 – 20 лв.

CATS – THE MUSICAL

Едва ли е нужно да представяме този мюзикъл, но все пак накратко: продуциран от ветерана Андрю Лойд Уебър (който е автор и на „Фантомът от операта“, „Исус Христос суперзвезда“ и „Евита“), поставил рекорд по дълготрайност на сцената, преведен на над 20 езика. „Котките“ определено е събитие, достойно за 35-годишнината на НДК. За случая пристигат 78 актьори от оригиналния му състав, 27 сценични работници и цели 7 камиона с декор. Излишно е да споменаваме, че събитието не е за изпускане!
Кога: 11 май, четвъртък – 20:00 ч.; 12 май, петък – 20:00 ч.; 13 май, събота – 14:00 ч. и 20:00ч.; 14 май, неделя – 14:00 ч. и 20:00 ч.
Къде: НДК, пл. „България“ №1, Зала 1
Вход: 65 – 155 лв.

DEEP PURPLE – THE LONG GOODBYE

Ако си падаш по рок музика, концертът на Deep Purple със сигурност ще те заинтригува. Събитието е част от световното им прощално турне и ако искаш да чуеш Smoke on the Water на живо, по-добре побързай да си вземеш билет, защото вероятно това ще е последният ти шанс. Освен вечните класики рок иконите ще изпълнят и парчета от новия си албум inFinite, излязъл само преди дни. На сцената очакваме и гост-звезди, които още се пазят в тайна.
Кога: 14 май, неделя; 20:00 ч.
Къде: Зала „Арена Армеец“, бул. „Асен Йорданов“ №1
Вход: 60 – 100 лв.

KOOP OSCAR ORCHESTRA

KOOP са скандинавските гиганти, които успяват да достигнат до номер 1 в класацията на Billbord, а песента Summer Sun е едно от най-слушаните летни парчета за всички времена. По покана на Nordic Soundscapes Bulgaria у нас пристига Oscar Simonsson, който след разпадането на групата през 2009 г. продължава музикалните си търсения с новия проект KOOP Oscar Orchestra. На 18 май ще те чака 7-членната група, емблематични и нови парчета и страхотна атмосфера!
Кога: 18 май, четвъртък; 20:00 ч.
Къде: Sofia Live Club, подлез НДК
Вход: 30 – 40лв.

CIRQUE DU SOLEIL PRESENTS VAREKAI – 26, 27, & 28 MAY 2017

Cirque du Soleil е винаги дързък и впечатляващ, но Varekai критиците определят като спиращ дъха. Този път ще се впуснем в мита за Икар, който отлита прекалено близо до слънцето и пада. В този спектакъл, вместо да се удави в морето под него, Икар се озовава в гора, пълна с екзотични същества. Ясно е, че и този път можеш да очакваш пищни костюми, декори и невероятни акробатични умения. Забавлявай се и помни – не изпробвай нищо от това у дома си!
Кога: 26 май, петък – 20:00 ч.; 27 май, събота – 16:30 ч. и 20:00 ч.; 28 май, неделя – 17:00 ч.
Къде: Зала „Арена Армеец“, бул. „Асен Йорданов“ №1
Вход: 60 – 120 лв.

ЧЕТИРИМАТА ПИАНИСТИ | КОНЦЕРТ ЗА ЧЕТИРИ РОЯЛА

Знаеш ли, че НДК е единствената културна институция в страната, която притежава четири рояла „Стейнуей“? Е, и ние не знаехме, но пък точно това е причината да ги видим заедно наведнъж, при това с изпълнения на четирима от най-добрите ни пианисти. Формулата вече е добре изпитана, така че нямаме съмнения, че събитието ще си заслужава. Ще ти подшушнем също, че освен познатите произведения на Брамс, Моцарт и Шопен ще имаш възможността да чуеш импровизации, дори и музика от „Междузвездни войни“.
Кога: 31 май; сряда, 20:00 ч.
Къде: НДК, пл. „България“ №1, Зала 1
Вход: 20 – 50 лв.

Тук сме събрали едни по-практични събития, които също не са за изпускане.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *