5 събития, които ще те изкарат от къщи

Практична селекция на събитията тази седмица

0 коментара Сподели:

Отново дълъг уикенд, отново допълнителен ден за размотаване по пижама и спане до късно. Да, знаем, че в леглото е много меко и удобно, но както са казали хората, „от сън спомен няма“. Ето няколко събития, които ще те накарат да се изтърколиш от завивките.

SOFIA RESTAURANT WEEK 2017

Ако си падаш по вкусната храна, но всеки път се чудиш къде да се срещнеш с приятелите, освен да прелистиш новия ни брой и да видиш кои са топ местата за хапване, тази седмица ще можеш да си харесаш и някой ресторант от списъка на Sofia Restaurant Week. Изборът е между 25 локации, колкото е и фиксираната цена на 3-степенното меню във всяка от тях. Ще се предлагат по 2 комбинации за обяд и вечеря, а напитките са на твои разноски. Не забравяй да направиш резервация, защото местата бързо се запълват.
Кога: от 7 до 13 май, неделя – събота
Къде: различни локации
Вход: 25 лв., без включени напитки; с предварителна резервация

THE DARK SIDE OF ENTREPRENEURSHIP

„Прави това, което обичаш, и няма да работиш нито ден в живота си.“ Да, добре звучи, но дали на практика не е тъкмо обратното? Отговора ще получиш от Алек, Виктор и Нед – успешни млади предприемачи, които имат какво да ти разкажат за стреса и премеждията, с които са се сблъсквали по пътя към пълната независимост. Съветваме те, преди да напуснеш добре платената си работа, за да преследваш мечтите си, да отделиш два часа и да добиеш представа както за розовата, така и за тъмната страна на това сам да си бъдеш шеф.
Кога: 10 май, сряда, 19:00 ч.
Къде: Софийски университет “Св. Климент Охридски“, бул. „Цар Освободител“ №15
Вход: свободен

МАЛДОРОР

Моноспектакълът е по „Песните на Малдорор” от Лотреамон– произведение, повлияло изключително силно за развитието на сюрреализма такъв, какъвто го познаваш. Автори като Салвадор Дали, Рене Магрит и Жоан Миро са само част от творците, черпили вдъхновение от него. Трудно е да се опише съдържанието на поетичния роман, защото подредбата на текста е непоследователна, често сюрреалистична, но именно затова е любопитно да видим къде ще ни отведе талантливият Леонид Йовчев.
Кога:10 май, сряда, 19:30 ч.
Къде: Френски институт, пл. „Славейков“ №3
Вход:10 / 8 лв.

FORUM 2019/ BOTTOM-UP CULTURE

Щастливи сме, че напоследък все повече се говори за развитието на градските пространства и след като Пловдив спечели надпреварата за Европейска столица на културата за 2019-а, може би има какво да научим от стратегиите му за развитие. Този четвъртък заповядай на отворен разговор с Питър Дженкинсън и Шийла Райт, за да си поприказваме за това, как културата може да променя градската среда, къде е мястото на креативните пространства и за изместването на фокуса към граждански, политически и социално ангажирани практики. Гостите са с дългогодишен международен опит, а целта на събитието е да се стимулират професионални дискусии и обмен на опит в сферата на изкуството и културата.
Кога: 11 май, четвъртък,18:30 ч.
Къде: Софийски университет „Св. Климент Охридски“,бул. „Цар Освободител“ №15, Северно крило, ет. 2
Вход: свободен

LET'S BRUNCH VOL.2

Ето за това вече със сигурност си струва да станеш от леглото! Обещаваме да не те будим рано, защото закуската ще продължи чак до 14 часа, но за да си сигурен, че няма да изпуснеш всички вкусотии, по-добре запази място предварително. От теб се иска само да си се наспал добре и да дойдеш гладен.
Кога: 14 май, неделя, 10:30 – 14:00 ч.
Къде: Cake Box, ул. „Уилям Гладстон“ №24
Вход: консумация на място

Тук пък сме събрали събитията през май, които няма да пропуснем.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *