10 неща, които щях да правя, ако бях жена: Стефан Икога

Попитахме петима градски агенти какво щяха да правят, ако се проврат под дъгата

0 коментара Сподели:

Иван Гаков

„10 неща, които щях да правя, ако бях жена“ е поредица от пет разказа на познати градски агенти. Следи какво имат да ни кажат те на страницата ни, обещаваме, че ще бъде много интересно. Започваме със Стефан Икога! Момчето, което пише престъпно добре и което неведнъж е гъделичкало с думите си читателите на Гайда (виж тук, например).

10 неща, които щях да правя, ако бях жена…

Ще нося пола. Дълга до земята, широка като Лъка. Ще гледам денят да е летен, за да може вятърът нежно да милва гениталиите ми.

Искам това, за когато съм жена, защото го искам и сега, докато съм мъж, но не мога да си го позволя, защото за съжаление в София е опасно за мъж да ходи с пола поради евентуални близки срещи от много тъп вид, с изключително срамни потребители на футболни отбори, Хитлер и омраза от всякакъв род.

2. Не знам каква е точно механиката. Но ако вляза в кожата на някое съвсем истинско момиче, ще си направя среща с най-близките ѝ приятелки, които в този ден ще бъдат съвсем мои близки приятелки. Ще пием бири, ще си говорим за политика, автомобили, футбол и за стереотипите.

3. Ще завиждам на мъжете, че нямат цикъл по всички възможни мрънкащи и немрънкащи начини. Ще им напомня какви късметлии са, че могат да пикаят прави и навсякъде, както и за изконната роля на жените, като мъченици по рождение, нагърбени от природата с огромната отговорност да произведат още хора, които нищо чудно и да свършат нещо полезно с животите си, още по нищо чудно и да не свършат абсолютно нищо полезно за никого.

4.

Вероятно, понеже ще съм мъж в женско тяло, ще се възползвам максимално от половите си органи.

Демек, ще бъда мега курва. Ако съм хубаво момиче, вероятно с огромен успех, ако съм нехубаво момиче, ще е горе-долу същото всъщност. Същото е поради познанието, което нося от мъжкия си живот, а именно – мъжете са мега курви и им трябва „еееей толкова малко“, за да паднат жертви на собствения си нагон, хормонален баланс и женско очарование. Под „еееей толкова малко“ имам предвид, че ако си женска, за да вкараш 89 процента от мъжете в леглото си (статистиката е на око), нужно е просто да им кажеш – Хей, приятел, ела в леглото ми – хоп, готово. Ако се окажа лесбийка – damn.

5. Ще помрънкам, стига да има на кого. Не че и сега не съм машина за оплакване от незначителни спънки, ежедневни разочарования, чужди и собствени неуспехи, глад, жажда, липса на джойнт, време и пари, но виждал съм моята любима, истински виртуоз в това да се сдуха сама. Искам и аз така.

6. Ще напиша десет неща, които бих направил, ако за един ден съм мъж и вероятно ще се справя много по-добре от сега.

7. Ще се боря за правата на жените, но без транспарант, без да крещя, без да съм досадна и тъжна като валяк феминистка с мустак.

Ще бъда ефирно създание, което променя света с вятъра, който носи след себе си. Ще си подам сама ръка в тролея и ще си купя цветя.

Ще гласувам обута в дънки и… 2017 е, ще си правя каквото си искам, не защото е позволено, а защото така. И дори да съм дебела и грозна… well, истината е, че това никога не помага и често пречи, sry, светът за нищо не става.

8. Ми, бих родил, щото кога иначе.

9. Ще мастурбирам. Това пак е сексуално, ма нали съм мъж, какво искате. Всъщност ще се ползвам за тренажор поради простата причина, че в мъжкия си живот съвсем не съм сигурен, че знам какво да правя с женските бутони там долу. Та, ще поджиткам.

10.

Точно както и сега няма да ми се умира, ама изоообщо. И поради тази причина ще мина на преглед при мамолог. 

Знам, че много жени умират от рак на гърдата, и то не заради друго, ами защото от немарливост не посещават доктор и разбират за болестта чак когато вече е все тая, сигурно точно както аз съм дебел, защото ме мързи да не съм дебел. Но, c’mon, става за нула време. Гледал съм го. Пъхаш цицки в едно нещо и чичо доктор ти казва – кул ор нот кул. И ако е нот кул, но съвсем навреме, шансът да стане кул и да продължа да си живея щастливия живот е огромен. А щастливият живот май е смисълът на живота, бил той мъжки или женски. Така де, така или иначе има математически шансове да умрем от падащи саксии, тъпи катастрофи, инциденти от всякакъв род и болести, срещу които сме безсилни, тъпо е да умираме от неща, от които можем и да не умираме. Прегледай се и ти, жено в женско тяло, защото си е твое за цял живот.

ЧЕТИ ОЩЕ ОТ РАЗМИШЛЕНИЯТА НА СТЕФАН ИКОГА

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *