По един фестивал за всеки уикенд от юни и юли

Let’s Dance!

0 коментара Сподели:

Жоро Панчев, Прес

Ето за тази част от годината живеем – когато to do листа ни е фрашкан от музикални събития, а ние само си търсим компания, с която да ги изтанцуваме и споделим. Малко по-надолу правим селекция от фестивали на една ръка разстояние, и даваме повече от няколко добри идеи за предхождащите уикенд дни. Let’s Dance!

MEADOW IN THE MOUNTAIN
ПОЛКОВНИК СЕРАФИМОВО, РОДОПИТЕ
9-12 юни / 120 лв.

Meadow e в световните класации за най-добри транс­цендентни фестивали и за нас е чест, че го имаме в България. Мястото е Полковник Серафимово, там сме между 9 и 12 юни.

LES FRANCOFOLIES
БЛАГОЕВГРАД
17 юни / вход свободен

На 17 юни ще танцуваме с Imany и Parov Stelar в Благоев­град. Входът е свободен, така че нямаш оправдание да не си вземеш един ден отпуск от столицата. От опит знаем – трябват ти само удобни обувки!

STREET MASTERS
ПЛОВДИВ

23-24 юни / 35 лв.

Street masters е единственият международно признат street culture фест в България, който се организира за пета поредна година. Този път обхватът му се разраства и освен на състезателния му характер (в бийтбокса, брейка и графитите) организаторите обръщат внимание и върху иновации­те, новите технологии и връщането към историята на музиката чрез серия от дискусии, лекции, уъркшоп и силна филмова програма. Наред с това е и изключителната музикална селекция в двата фестивални дни, които стартират ударно с KiNK (Live Set) и завършат с царете на live изпълненията Dub Pistols.

HIPPIELANDIA
СОФИЯ, AIRPORT PARK
23 юни / 35 лв.

Страхотно е, че фестивалът се завръща за втора поредна година, за да даде нужната доза музика и цветни спомени, от които се нуждае всяко лято в града. Върху парка на Летище София ще се приземят Dub FX, Dave Clarke, Zadig, LSB, MC DRS, Ivan Shopov & Avigeya, Poldoore, Tensal, Joyce Muniz, Gridlok и още редица музикални вдъхновители, които са сред най-ярките представители на световната алтернативна музикална сцена. Те ще разпръскват любов от цели три сцени (Main Stage, Filter Techno Stage и Cooh Bass Stage), а ние ще танцуваме под звездите чак до изгрев слънце. Задължителна спирка в летния ни музикален тур!

SOLAR MORNING
СОФИЯ, AIRPORT PARK
30 юни/30 лв.

Ако се случи така, че не успееш да топнеш краченца в морето навръх Джулай морнинг, то поне се гмурни в едно истинско музикално приключение в града, подписано от Solar. Посрещаме изгрева в компанията на Hernan Cattaneo B2B Danny Howells, Guy J B2B Guy Mantzur и Liubo Ursiny.

HILLS OF ROCK
ПЛOВДИВ, ГРЕБЕН КАНАЛ
30 юни-1 юли / 90лв.

Evanescence и Guano Apes са големите имена, които ще се качат на сцената на първото издание на фестивала в Пловдив. Събираме се в парка около Гребен канал на 30 юни и 1 юли, за да ги послушаме.

EXIT
НОВИ САД, СЪРБИЯ
5-9 юли/158 лв. + Day Zero

Фестивал, който, макар и извън пределите на страната ни, ние си чувстваме като свой. Не го пропускаме от години, така че и този юли отделяме пет дни и пет нощи за пълна музикална и емоционална наслада. Тази година любовта ще е водеща в концепцията на Exit, който отдавна не е просто фестивал, а цялостно изживяване, събитие със световен мащаб, което събира хора от всички части на планетата. The Killers и Jeff Mills ще открият сезoна в Петроварадинската крепост на новообявения нулев ден (Day Zero), а в останалите дни на сцените отново ще можем да се насладим на безупречната музикална селекция на организаторите.

WakeЪп!
СЕЛО КУКЛЕН, РОДОПИТЕ
 6 – 9 юли / 35лв.

Втория уикенд на юли се будим и преоткриваме нови хоризонти по пътя на живота в село Куклен. На поляните на това магично местенце в полите на Родопите ще посрещнем поне няколко вдъхновяващи изгрева.

A TO JAZZ FEST
ЮЖЕН ПАРК, СОФИЯ
7 – 9 юли / вход свободен

A to JazZ се завръща и това лято с още по-вдъхновяваща програма, която ще разтанцува всеки под звездите на софийското небе. В Южен парк 2 ни очакват джемсешъни и много артисти от световната джаз сцена начело с Dirty Loops, Robert Glasper Experiment и Christian McBride.

FESTIVAL IN THE NATURE
БАРАЛЪКА , СТАРА ПЛАНИНА
14-16 юли / 21лв.

Фестът се случва за трета поредна година от 14 до 16 юли в подножието на Стара планина в местност Баралъка. В лайнъпа веднага отличаваме Audiofly, Emi ∫, Alexandar Kyosev, Sucio и Philip Chernikov.

BROKEN BALKANZ
ПАРК ВИТОША, СОФИЯ
21 – 23 юли / 25 лв.

И тази година HMSU ще проведе летния си фестивал  на зелената Стамболова поляна, която се намира близо до хижа Момина скала. Витоша ще кънти три дни и две нощи под музиката на Jade, L33, Splash Heads, Billain, Disphonia, MLDj, Dave Owen, MSDos и др.

VOLA OPEN AIR
ВРЪХ ОКОЛЧИЦА
28-29 юли / 25 лв.

За шеста година връх Околчица, Врачански Балкан, ще е домакин на музикалния фестивал. В последния уикенд на юли слушаме уникалното дуо SpectraSoul и лондонския продуцент и DJ Swindle.

Раят е в Родопите или Р(ая)одопите

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *