She’s Mercedes – подписът на женската енергия

Взимаме те с нас на тест драйв ден с впечатляващата гама електрически автомобили на Mercedes-Benz

0 коментара Сподели:
She’s Mercedes – подписът на женската енергия

Има ли по-подходящо време от месец март за презареждащо изживяване, запалено от женска искра, нежна сила и невероятна природна красота?

Днес ти разказваме за едно особено наелектризиращо изживяване, за което ще си спомняме дълго време, а вкусът ще е все сладък.

She’s Mercedes или още – своеобразното откъсване от ежедневието, посветено на жените и техния ярък плам.

Събитие, което ни изкара от ден в редакцията, за да ни запознае с характеристиките на забележителни автомобили и да потопи съзнанието ни в живописни гледки и палитра от забележителни вкусове.

Как започна приключението?

Пристъпваме смело в уютната прегръдка на Ring Mall, където минути по-късно се озоваваме в магазина на Silver Star, оторизирания дистрибутор на Mercedes-Benz за България. Вътре ни очакват ароматно кафе и сладки изкушения, както и богата лайфстайл колекция от аксесоари и десетки блестящи детайли, с които всеки страстен любител на бранда да украси ежедневието си. Освен блестящите автомобили, които ни посрещат на вратата, във въздуха се усеща онази всепомитаща, но нежна енергия, характерна за всяка забележителна жена.

След подобаващото посрещане стигаме и до съществената част – план за наелектризиращото преживяване, което предстои – тест драйв ден с неслучайното име She is Mercedes.

Защо She’s Mercedes?

Няколко минути бяха достатъчни, за да разберем, че огненото словосъчетание никак не е случайно. Чувайки историята за смелата и прозорлива Берта Бенц – първия шофьор на автомобил в света, искрата у нас някак силно се разпали. Берта, съпругата на Карл Бенц, създателя на автомобила с двигател с вътрешно горене, допринася за популярността на изобретението на съпруга си и неговия стремглав успех. Как? С нежност, сила и вдъхновение, разбира се!

Разказът стига и до една не по-малко есенциална част за женската роля в на пръв поглед мъжкия свят на автомобилите. Оказва се, че Mercedes-Benz е единствената марка автомобили в света, носеща името на жена. Преди цели 124 години предприемачът и ентусиаст Емил Йеленик печели състезателната обиколка в Ница с автомобила Даймлер-Бенц под псевдонима „Мосю Мерцедес“.

От тогава до наши дни името на малката му дъщеря Мерцедес, на която той кръщава автомобила, става нарицателно за технологичен прогрес, класа и символ на победите.

Изводът е един – женската сила не може да се сравни с нищо друго и брандът определено изповядва тази философия. След такова начало остана да започнем със същинската част, а именно – тест драйв на електрическата гама на Mercedes-Benz. Тя включва 9 леки автомобила (EQA, EQB, EQC, EQE, EQE SUV, EQS, EQS SUV, EQT, EQV), като цели 7 от тях ни придружиха в краткото наелектризиращо пътешествие. В цифри можем да обобщим така – електрически заряд от над 600 кВтч и над 2800 конски сили. Звучи впечатляващо, нали?

Както се досещаш, Mercedes-Benz не прави компромис с нищо. Гамата предлага всичко, което и иначе очакваш от трилъчната звезда. Няма разлика нито в качеството на използваните материали, нито в поведението на автомобилите на пътя. Няма да влизаме в детайл по темата за адаптивното въздушно окачване или пък за завиващата задна ос. Но пък няма как да пропуснем темата с пробега. Например компактният градски спътник EQA и седемместният EQB са с батерия от 70 кВтч. Първият модел в електрическата гама на Mercedes-Benz – EQC, пък е с капацитет на батерията 80 кВтч. Любимият на бизнес дамите EQE, който е във вариант лимузина и SUV, е с батерия от 90 кВтч, а тази на най-луксозния представител на гамата EQS и EQS SUV е цели 108 кВтч. Пробегът варира от около 400 километра при компактните до над 650 километра при бизнес лимузините.

Отвъд комфорт, лукс и високи технологии при избора на Mercedes-Benz определено говорим и за сигурност и обслужване.

Silver Star са се погрижили при закупуване на електрически автомобил да имаш пет години гаранция, пет години включено сервизно обслужване и осем години гаранция на батерията. За EQE и EQS гаранцията на батерията е 10 години.

Във всеки от автомобилите има забележителни технологични иновации, които определено спечелиха доверието и вниманието ни.

Всеки детайл е на мястото си, а интуитивният функционален дизайн приляга на всяка дама досущ като копринена ръкавица.

Шофирането мина неусетно и за по-малко от час бяхме на уреченото място за почивка и обяд – Hyatt Regency Pravets Resort. Гостоприемният екип се погрижи да се адаптираме бързо към пословичното спокойствие и разкош, който районът предлага, и ни настани за обяд в новия им ресторант Lion & Rose. Великолепният ресторант с живописна гледка към езерото ни накара да се размечтаем и спечели сърцата ни от раз. Тук определено успяват да поднесат любовта към ловните традиции и дивеча по най-подходящия за целта начин – с фантастично меню и уютна атмосфера, изпипана в най-мъничък детайл.

Ресторантът залага изцяло на сезонни продукти от местни ферми и производители, а отворената кухня допълва усещането за ексклузивност. Главните готвачи са в центъра на вниманието и да си признаем – надникнахме, за да разберем как и защо е толкова вкусно? Съветваме те да ги посетиш, тук определено ще се насладиш на автентично кулинарно изживяване за обяд или вечеря. Омаяни в сладки приказки и необятни вкусове, завършихме обяда си и беше време да се насочим обратно към София

със същото огнено нетърпение за краткия, но абсолютно удовлетворяващ тест драйв.

За финал споделяме с теб и една не по-малко интригуваща новина за иновациите, които брандът предлага. Освен всички забележителни дами с нас споделиха деня си и Евелин Врацидас – изпълнителен директор на Sofia Ring Mall, както и Светлана Стоянова – финансов директор в Silver Star. Освен че са обединени в идеята за вродената женска енергия, която движи света с лекота и грижа, двете работят заедно по общ впечатляващ проект. За пръв път в търговски център в България ще се предлага ексклузивно услуга за смяна на масло, филтри, накладки, дискове. Стартът е през април. Както се досещаш, ще бъде експресно, а какво по-хубаво от това да отидеш на обяд, кино или шопинг, а след това колата ти да е готова и напълно обслужена? How cool is that?

В заключение ще кажем, че She’s Mercedes беше едно наистина премиум преживяване, което ще запомним. С нетърпение очакваме следващи подобни приключения, които да ни наелектризират поне наполовина колкото този зареждащ и разнообразен ден.

За още от същото – Рамо до рамо в автомобилния занаят – срещаме те с Драго и Тодор

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *