Театър-студио 4хС и Театър-лаборатория Алма Алтер ни предизвикват за 24-часов театрален маратон

“24 часа Нон-стоп Театрален Маратон” ще се проведе на 30-ти и 31-ви март в Театър-лаборатория Алма Алтер - виж още

0 коментара Сподели:
Театър-студио 4хС и Театър-лаборатория Алма Алтер ни предизвикват за 24-часов театрален маратон

снимки: Театър-лаборатория Алма Алтер

Обожаваме театралните събития, а когато говорим за “24 часа Нон-стоп Театрален Маратон” сме първи на опашката. Затова с удоволствие ти представяме “24 часа Нон-стоп Театрален Маратон”, организиран от Театър-студио 4хС и Театър-лаборатория Алма Алтер, който ще се проведе на 30-ти и 31-ви март в  Театър-лаборатория Алма Алтер (Ректората на Софийски университет). За 21-ва поредна година събитието ще събере любители на неконвенционалния театър и силните усещания, които са готови да предизвикат себе си, както ментално, така и физически.

Маратонът е нестандартен експеримент, събиращ будни и непокорни младежи, които биха предпочели за 24 часа да се изпълнят с театър в себе си и около себе си.

Чрез изкуството се създава непосредствена близост не само между публиката и актьорите, но и между самите участници, които често дори създават трайни приятелства помежду си.

От 10:00 ч. на 30-ти март до 10:00 ч. на 31-ви март 100 ентусиасти доброволно ще се затворят в театъра

и ще се потопят с главата напред във водовъртежа на алтернативния театър, като за първите девет представления ще са в обувките на публиката, а за последното десето представление ще свалят обувките, за да стъпят боси на самата сцена. В интервалите между представленията ще ги очакват много театрални дискусии, игри, тренинги и репетиции, като разбира се не трябва да забравяме и салатеното парти, кафе паузите, закуската, обяда и вечерята, които са напълно гратис!

Без сън, но с предизвикващи размисъл диалози и спонтанни моменти на вдъхновение, Маратонът обещава да бъде глътка свежест за всички участници.

„Вярваме, че театърът има силата да обединява, вдъхновява и трансформира, и нашият Маратон е празник на тази вяра. Каним всички да се присъединят към нас за 24 часа непрестанно творчество!“ – споделя Галина Григорова, координатор на Маратона.

Представленията, включени в програмата на Маратона, са: 

  1. “България – страната на убитите поети”
  2. “Тулипомания” по Бодил Малмстен
  3. “Аз, лейди Макбет” по Уилям Шекспир
  4. “Патиланци” по текстове от Ран Босилек
  5. “Щастливеца” по текстове от Алеко Константинов
  6. “Ромео и Жулиета” по Уилям Шекспир
  7. Концерт
  8. “Шоуто на @@”
  9. “В очакване” по Самюъл Бекет
  10.  ИЗНЕНАДА – представление, което ще бъде създадено изцяло на място от всички участници

Маратонът предлага за всекиго по нещо – от теб се искат точно 0 лв. и добро настроение, а ние нямаме търпение да видим как ще предизвикат всички наши арт възможности и сетива. Ще се видим там!

За още от същото – виж Събития за седмицата: 11-18.03

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *