Събития за седмицата: 4-10 март

Даваме ти шест идеи как да зарадваш специалната жена

0 коментара Сподели:
Week events

Влизаме в прегръдката на месеца и по-специално – в седмицата, където короната носи 8 март. 

Целуваме любимите ни жени и им благодарим за любовта, като им подаряваме букет от събития. Поставяме фокус върху фотографията и избираме две изложби – първата, вдъхновена от женствеността, втората, изследваща дълбочината на растенията. Междувременно се пренасяме в планината, за да си доставим адреналин и приключения с есктремна селекция от филми. Денят на жената изпращаме с парти, а в събота влизаме в Омагьосаната гора. Ела!

„ПОТАПЯНЕ : ТЯ“
5-12 март, ул. „Триадица“ 5А

„ПОТАПЯНЕ : ТЯ“

В следващите няколко дни основният ни фокус ще бъде нежността в силата, затова първо се спираме на визуално изследване на женствеността. Експозицията на Йохана Траянова включва фотографски мозайки от близки планове и детайли на ботанически форми, подредени в портрет. Вдъхновение ѝ носи многоликостта на женските състояния и същност. За преживяването допринася звуковата картина, композирана за изложбата от Деян Цвятков.

Ехо от Банскофилмфест’ 2023
5-7 март, Полски институт в София

Ехо от Банскофилмфест’ 2023

Тази седмица ще те развълнува също селекцията от световно планинарско и екстремно кино. Очакват те 3 дни, 12 филма, 100% адреналин, 100%приключение! Пренеси се в най-трудно достъпните точки на света и се наслади на най-доброто от световната кинокултура с тази тема.

Sub specie lucis. От гледна точка на светлината. – Зорница Гръмкова
6-24 март, Галерия Little Bird Place

Sub specie lucis. От гледна точка на светлината.

Пролетното ни настроение е готово за първата самостоятелна изложба на писателката Зорница Гръмкова. Тя ни обещава серия от фотографии на цветове на различни растения, като светлината преминава през вътрешността им, за да ни покаже детайли от тяхната същност и специфика. Кадрите са заснети с откъснатите цветове, а комбинацията със слънчевите лъчи цели да те замисли за потенциалното и невъзможното между живота и смъртта.

“Апокалипсисът идва в 6 вечерта” от Георги Господинов
7 март, Столичен Куклен Театър

Апокалипсисът идва в 6 вечерта

Кога последно беше на куклен театър? 

Ние те мотивираме да отидеш още тази седмица, защото те очаква интерпретация на книгата на Георги Господинов “Апокалипсисът идва в 6 вечерта”.

Оставяме думите на автора за вдъхновение:

„Апокалипсисът не е непременно глобален срив, конници, тръбящи ангели, огън и жупел. По-скоро е минималистичен и ням. Понякога краят на света е нещо много лично и всекидневно. Идва в оня час на ранното есенно свечеряване, в онази минута, когато светлината вече си е отишла, а мракът още не е дошъл. В тази дълга минута се случват историите тук. Минутата преди.“

Woman’s Day Party | GUQ x Shame Party
8 март, City Stage

Woman’s Day Party | GUQ x Shame Party

В Деня на жената раздаваме прегръдки, получаваме целувки и празнуваме женската енергия, грация, красота с любими артисти. Вземай под ръка твоята специална жена и празнувай с парти. Мъжете също са поканени – как иначе ще знаят какво е да се забавляваш по женски?

elrow Sofia – Enchanted Forest
9 март, Арена София

elrow

Едно от най-чаканите събития за годината е тук, София влиза в Омагьосаната гора! Там ще танцуваме с митични създания под звуците на нощта и ще изгубим представа за времето, докато фантазията заличи напълно реалността. Очакват те световни артисти, нереално готин декор и незабравими спомени.

Довърши сам историята на вечерта – Имало едно време…

А ти разбра ли, че най-доброто издание на elrow Sofia идва през март?

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *