Благотворителен кулинарен спектакъл с 11 готвачи и една цел – ето какво те очаква на “Готвим кауза”

11 за един, 11 за Ирен – показваме ти главните герои, които ще готвят, за да върнат усмивката на Ирен

0 коментара Сподели:

Познаваш ни – кухнята е нашата страст. Това, което ни мотивира да я преследваме, са както вкуса, така и историята.

Влюбени в кулинарното изкуство, търсим местата и събитията, които ни подарят преживяване,

което ще запомним и за което да разкажем.

Именно такова е “Готвим кауза” – благотворителният кулинарен спектакъл, който истински ни развълнува. 

В него се включват 11 популярни в обществото професионални готвачи, които чрез магията на кулинарията ще покажат на обществото и на ресторантьорския бранш, че доброто е заразно. На 20 февруари, от 19:00 часа вратите на ресторант Petrus се отварят, за да посрещнат всеки, който изпитва любов към храната, уважение към готвачите и нужда да помогне. Каузата е малката Ирен, която е само на три годинки, а се бори с рак на надбъбречната жлеза в четвърти, последен стадий.

С радост ти показваме имената и лицата на героите, които ще работят, за да върната усмивката ѝ. Бъди част от тях!

В “Готвим кауза” се впуска Ради Стамболов,

който познава в дълбочина тънкостите на ресторантьорството. Известен е с иновативния си подход към кулинарията, а също така е постигнал титлата вицепрезидент на Европейската кулинарна организация за България и съосновател на Gavrosh Gourmet.

Към каузата се присъединява и Милен Златев,

който повече от 17 години доказва своя изтънчен нюх към храната. Той е обиколил света и знае формулата как да ти подари преживяване. 

Вечерта ще те запознае и с Валери Нешов,

който обича да издирва, разработва и опазва автентични вкусове и продукти от България и Балканския полуостров. Срещата с него обещава изненади.

Във великолепната 11-ka влиза и Светлозар Георгиев.

„Специалитетът“ му е молекулярната кухня, а амбицията му – да продължава да усъвършенства своите умения в новаторското готвене и необятните възможности, които то ни дава.

Благотворителният кулинарен спектакъл посреща и таланта на Дико Томчев,

който е посветил 19 години на света на кулинарията. Неговият опит е богат, а ястието му никога не излиза на вечеря без ароматен сос и точни подправки.

На място те очаква запознанство и със стила на Борислав Екзархов,

който познаваме от света на сладкарството. Биографията му включва впечатляващи кухни и знаменити личности, които са се докоснали до неговите десерти. 

В “Готвим кауза” се присъединява и Росен Чакъров,

който освен страхотен професионалист е и вдъхновяваща личност, която работи за популяризирането на чистата фермерска храна, сезонните продукти и едно по-дълбоко разбиране за философията на храненето.

За каузата ще готви и Весела Йорданова, дипломиран майстор сладкар и декоратор.

Това, че е единствената дама в екипа, ни предизвиква да я очакваме нейния усет към детайла с нетърпение.

Професионализмът идва на събитието и в лицето на Милен Панев,

носителят на титлата „Готвач на България 2012“. Освен това той е капитан на Националния отбор по кулинария и готвач с над 25 години опит в кулинарията.

В ресторант Petrus ще срещнеш и Атанас Балев,

мениджър на ресторанти и винен консултант. Той отлично знае как трябва да съчетае красота, изживяване и добър вкус.

Последното попълнение в списъка със супергерои е Петър Янков,

собственик и шеф готвач на ресторант Petrus. Още едно име, с което кулинарният бранш в България се гордее.

Е, вече знаеш кои страхотни хора, които ние наричаме накратко “великолепния отбор”,

ще оставят своя почерк върху чиниите. Заповядай за една изключителна вечеря, след която всички приходи ще бъдат дарени, а разходите по кулинарния спектакъл ще бъдат изцяло покрити от “Готвим кауза”, техните партньори и спонсори.

Това, което ни обединява е вярата в доброто и в бъдещето на Ирен. 

Храните-съкровища, които ги има само у нас

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *