В София през уикенда: 24 – 25 юни

Тежък избор в уикенда на open-air случките в София

0 коментара Сподели:

По всичко си личи, че в последния уикенд на юни, известен още като "последния-уикенд-в-който-се-случва-нещо" в града, събитията са много и са силни. Малко преди да запалиш джапанките (или Голфа) към морето, можеш да си представиш, че вече си там, с няколко жестоки фестивала на открито. Чети и бъди част от случката!

5.0 BETAHAUS
ПЕТЪК, BETAHAUS, 18.30 – 23.30 ЧАСА, 5 ЛВ.

betahaus става на 5, а с това и коуъркингът като концепция у нас. Ние пазим топли спомени от все приятни (и полезни) случки в пространството в Лозенец, ето защо смятаме да отпразнуваме и те каним да се присъединиш към нас. Към партито можеш да се пуснеш директно след края на работния ден, а ако си сред първите 50 пристигнали на "забавата", ще те черпят с коктейл. Музиката ще е фънк и ретро хип-хоп, а продължението ще е Switch.

ON! FEST
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, INTER EXPO CENTER, 25 ЛВ.

Единственият градски фестивал, на който геймъри се засичат с косплеъри, рапъри, ютюбъри и паркур мастъри, се завръща за един много, много забавен уикенд. Ако принадлежиш към някоя от изброените групи, то със сигурност вече си разбрал, че за пръв път у нас ще се проведе финалът на ESL Southeast Europe Championship, в който най-добрите отбори по Counter Strike и LоL от района мерят сили и си разделят награден фонд от 10 000 евро; че ще се проведат професионални и любителски косплей турнири; че ПАКТА ще празнуват втория си рожден ден на феста; или че Storror, едно от най-прогресивните паркур крюта, идва в България за уъркшопи и за да покаже за пръв път в Европа новия си филм. Ако пък просто искаш да си пиеш бирата на слънце и да ти е готино, има BLOCK парти с хип-хоп от 16.00 до 22.00. Отделно можеш да пробваш да рисуваш графити, включително с VR очила, да гледаш дрифт (и ако имаш късмет, да се возиш в дрифт кола), да се включиш в уъркшоп по танци, да караш (или поне да опиташ) лонгборд, да си направиш pop-up банда или просто да се метнеш отвисоко на гигантския Air Bag.

СОФИЯ ДИША
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, ПЛ. СВЕТИ АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ, 16.00 – 22.00 ЧАСА

За добро или лошо тази година София ще диша само два пъти през лятото. Едно от любимите неделни занимания на всички, които не са се добрали до плажа, е с нов модел на провеждане. Първото издание ще е този уикенд, а второто (и последно за сезона) в последния уикенд на август. И дотук с промените – отново ще има готин базар, музика, вкусотии. В изданието тази седмица ще можеш още да се срещнеш с актьори от Народния театър, да гледаш късометражно кино от Future Shorts Sofia или да се порадваш на мобилната книжарница ДУМИ НА 4 ГУМИ.

MEAT & BEAT SUNNY DAYS
НЕДЕЛЯ,  SWITCH, 16.00 – 21.00

Ако представата ти за "матине" не е класическа предиобедна забава, а  следобедна такава (просто защото след събота вечер, неделя "сутрин" ти е по обяд) и включва бира и бъргър – намерил си си мястото. Тази сбирка вече стана редовна и ако си пропускал досега, е време да наваксаш поне с двоен Skaptoburger и голяма бира. Пояси и други надуваеми съоръжения ще ти помогнат да визуализираш, че си на плажа. Пък знае ли човек, в книгите с приложна психология разправят, че това е първата стъпка.

VINTAGE GARDEN PARTY & BAZAAR
НЕДЕЛЯ, ONCE UPON A TIME BIBLIOTEKA, 15.00 – 22.00

Любителите на ретро музиката, папийонките, роклите на точки и червените червила имат среща в неделя. Едно от най-шарените градски събития, както винаги досега, ще е с The Smugglers Collective зад пулта. На базара ще можеш да си вземеш бижута и дрехи, картички на Cardbunny, кактуси от Cactus Lab или пък грамофонни плочи от Catch a Fire. 

Виж къде и кога са всички фестивали това лято.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *