Aрт вдъхновението Ателие1 блести в нова светлина

Доброволци ремонтираха любимото място на художниците и студентите от Академията

0 коментара Сподели:

Всеки художник или влюбен в изкуството поне веднъж е посещавал емблематичното пространството Ателие1 към Националната художествена академия в София. Над 100 години кокетната зала ни радва с различни събития за хора със свободен дух и нюх към естетиката – като ателие по рисуване, изложби, академии и още весели поводи за по питие с приятел.

Хубавите неща ги следват и хубави хора и така този месец Ателие1 беше изцяло реновирано, благодарение на глобалната инициатива на групата Перно Рикар – Responsib’All Day.

За тази добра кауза помогнаха и Националната художествена академия, Студио Прожектиране към Университета по архитектура, строителство и геодезия и с подкрепата на ELUX, Ремонт Експерт, Sigma Colors и ХРАМАР.

Мотото на кампанията „Да живеем по-добре заедно“ изцяло се преобрази в новия облик на залата и така Ателието се сдоби с нова система за окачване и излагане на експонатите, ново осветление, иновативен дизайн на местата за сядане и, общо взето, всичко блести в изцяло нов облик.

През лятото студентите от академията и от УАСГ ще довършат каузата и ще майсторят нови столове, стативи и закачалки за залата и се надяваме заслужено да получат 6+ за работата си.

Но и не само те се трудят така усилено – в залата бе открита и студентска изложба, на която младите художници успяха да сътворят по един уникален проект на тема Sharing Conviviality. Талантът Божена Серафимова, която учи „Книга и печатна графика“ във Факултета за изящни изкуства, грабна голямата награда от Перно Рикар България – семестриална такса за следващата учебна година.

Ателие1 вече не е същото, така е. По-хубаво е!

Готиният фотопринтер от HP все още чака да бъде спечелен. Виж как тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *