Магазините за вино в София, които издигат празничните дни на друго ниво

Разказваме ти от опит – локациите, които имат истински добри селекции с вина

0 коментара Сподели:
Магазините за вино в София

Когато календарът нежно разлисти страниците си на най-празничните дни, ние обявяваме една единствена максима – It’s wine o’clock! Виното е еликсирът на боговете, той е точното съчетание на изобилие от слънчеви лъчи, плодородна почва, перфектните климатични условия и майсторство в създаването му, каквото умеят само наистина просветените.

„Кажи ни какво вино пиеш, за да ти кажем какъв си“

е изречение, което често използваме, защото разновидностите на наистина качественото вино са безкрайни почти като вкусовете на всеки от нас. Вината на древна Гърция например са възхвалявани и превъзнасяни от поетите ѝ, а днес едно от най-скъпите вина в света е легендарното Chateau Cheval Blanc от 1947 г. То е смятано за най-доброто вино от Бордо, което някога е било правено, като една бутилка от него е продадена на Търг на виното Christie в Женева за невероятната цена от 304 374 долара.

Заради всичко това и защото предстоят любимите ни празнични дни от годината,

ние ти представяме съхранителите на наслада, експертите по изящен вкус и колекционерите на етикети за ценители – магазините за вино в София. Представяме ти най-добрата селекция, от която трябва само да си избереш и да се запътиш натам за твоята бутилка, обещаваща божествен празник.

Casavino

Casavino

От 15 години насам, веригата от специализирани магазини за вино, стои зад твоите незабравими вечери, празнични мигове и срещи с приятели. Оттук може да се заредиш с разнообразни еликсири в селекция от над 1400 вина, както и с избор от над 300 високоалкохолни напитки, над 100 вида интересни бири и всякакви ликьори. Най-новата им локация на ул. „Костенски водопад“ 65 предлага същото завидно разнообразие от първокласни вина от цял свят и България, с които да изненадаш себе си или най-любимите си хора за предстоящите празници.

ул. „Костенски водопад“ 65
088 570 0360

Chateau Copsa

Chateau Copsa

Няма как да не си чувал за сгушеното сред идиличен пейзаж Шато Копса,

чиято атмосфера е комбинация от величествени гледки, наслада и изтънчен интериор. Лозовите им масиви, разположени в Розовата долина са изключително благоприятни за отглеждане на бели сортове, а уникалният тероар на района допринася и за неповторимия вкус на виното от червените – Каберне Совиньон и Мерло. Цялата прелест е събрана в бутилки в магазина им, където още може да опиташ актуални реколти, както и да се възползваш от дегустационната им зала за организация на тематични мероприятия. Открий цялото им разнообразие, избери своя вкус и се наслади на магията на виното и у дома.

ул. „Емануил Попдимитров“ 13
088 209 6050

Decantus Wines

Decantus Wines

Ако се чудиш къде да се заредиш с вина от някои от най-добрите френски и италиански изби – Decantus Wines е мястото, което ще ти предостави възможността да опиташ висококачествени винени еликсири и деликатеси от цял свят. Избите, които представляват ексклузивно са страстни към занаята и са посветени в това да произвеждат наистина специални продукти. Тук те очаква голяма селекция вина от различни региони и страни, като ако имаш нужда, предоставят персонализирани консултации и препоръки, за да направиш най-добрия избор за своето питие.

ул. „Васил Априлов“ 5
087 900 0017

Tempus Vini Wine

Tempus Vini Wine

Посрещаме те в оазиса на Tempus Vini Wine, в който ще откриеш винени съкровища без аналог,

с история и характер, които няма да те оставят безразличен. Тук знаят, че магичната сила на виното е да сближава, да провокира и да прави моментите още по-красиви. В магазина и в сайта им те очакват над 500 етикета от малки български бутикови изби, както и избрана селекция от Франция, Италия, Испания, Гърция, Словения, Северна Македония и други. Освен това, може да разчиташ и на професионалната им консултация и обслужване в избора на напитки, които да отговарят на твоя кулинарен вкус или специален повод. “Tempus Vini” или още – Време за вино!

ул. „Княз Борис I“ 81
088 770 8704

Shopwine.me

Shopwine.me

Ако нямаш достатъчно време да обиколиш магазините за вино и да подбереш най-подходящото за празничните дни – ние както винаги, имаме решение!

Представяме ти shopwine.me – онлайн магазинът, в който ще откриеш качеството, което определено ще срещне изискванията ти за хубаво вино. Те са директен вносител на няколко малки бутикови изби – Agnés Paquet Winery, Hospices de Beaune, Château Vignelaure, Prosecco Ziraldo, Champagne Deutz. Портфолиото им поддържа всички разновидности: бяло, червено, розе, пенливо, малки и големи бутилки, както и подаръчни опаковки, идеални за предстоящите празници.

Шестте коледни реклами на „Джон Луис“, които развълнуваха целия свят

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *