Go Events: 5 начина да се върнеш към корените си през август

Месечна селекция събития за август

0 коментара Сподели:

Август е времето, в което София се изпразва, а по морето няма къде една кърпа да разпънеш. Затова след няколко успешни обиколки по черноморските барове решихме да си починем от почивката и да презаредим батериите. С други думи зарязваме телефоните и се хвърляме в дълбокото.

ГАЙДАРСКО НАДСВИРВАНЕ В СЕЛО ГЕЛА 2017

Само ако не си чувал гайдари на живо, е възможно да не си усетил магията им – няма друг вариант. Направиш ли го в планината обаче, силата им се увеличава многократно. Никак не ни изненадва фактът, че през последните години гайдарското надсвирване в с. Гела привлича все повече млади хора и броят на посетителите често надминава 10 000. Ако си любопитен да научиш повече за музикалното ни творчество и искаш да споделиш изживяването, подкрепяме те с две ръце!
Кога: 5 – 6 август, събота – неделя
Къде: с. Гела
Вход: свободен

ПРОЛЕТНА СТАЖ ПРОГРАМА СРЕД ПРИРОДЕН ПАРК “ВИТОША”

Колко пъти си си спомнял за детството с умиление? За десетките часове игра всеки ден, връщането вкъщи потен, кален и усмивка до ушите. Ех, сегашните деца не знаят какво изпускат! Всъщност от теб зависи как малчуганите ще прекарат лятната ваканция. Ако имаш нужда от идеи – ето ти една: в продължение на седмица преподавателите от образователен център Les Papillonsще запознаят хлапетата с флората и фауната, ще гледат през микроскоп, ще покажат как се прави „хотел“ за малки насекоми и къщички за птици от рециклирани материали. В ролята на археолози и биолози могат да влязат всички деца на възраст 3 до 10 години, а занятията ще са на български или френски език.
Кога: 7 – 11 август, 8:30 – 17:30 ч.
Къде: Национален парк „Витоша“ / градината на Образователен център Les Papillons
Вход: 280 лв., с предварително записване

ВЕЛОТУР В ЗАПАДНИ РОДОПИ

В разгара на лятото често ни се случва да си мечтаем за приключения и за дни, в които нищо не заема ума ни, освен дългият път пред нас. Не, че не можеш да се качиш в автомобила и да се возиш на климатик, но има някои места, до които с кола не се стига. Подбрали сме ти именно такъв маршрут, започващ от Триград и свързващ редица живописни местенца в Родопите. Ще минем през почти изчезнали планински села, диви местности и се надяваме, че някъде по пътя ще изгубим поне част от стреса и суетата на големия град.
Кога: 10 – 13август, четвъртък – неделя
Къде: тръгване от паркинга пред стадион „Васил Левски“
Вход: 270 – 300 лв.

ФЕСТИВАЛ НА ФОЛКЛОРНАТА НОСИЯ

Със сигурност поне веднъж си се усещал пристрастен към съвременните технологии, удобството на смартфоните и социалните мрежи. Да кажем, че фестивалът в Жеравна е един вид изтрезвително, което те връща към нормалното общуване лице в лице. Освен че на територията на фестивала нямаш право да внасяш модерни предмети и да използваш телефони, задължително условие е и да си облечен в традиционна носия. Едва ли другаде през 2017 г. можеш да попаднеш на толкова хора, обединени от идеята да запазят поне част от българския бит и култура, а това заслужава адмирации!
Кога: 18 – 20 август, петък – неделя
Къде: с. Жеравна
Вход: свободен

БЕГЛИКА ФЕСТ 2017 – ПРЕСЪТВОРЕНИЕ

Фестивалът Беглика се провежда вече цяла вечност и името му е познато на всеки свободомислещ човек. Темата тази година е „Пресътворение“ и перфектно се вписва в мисията ни да се свържем с природата. Вече знаеш какво да очакваш: музика, изкуства и занаяти, чиста храна и усмихнати хора, но не прибързвай с плановете. Различното този път е, че организаторите са оставили много по-голямо място за импровизация, защото, както казват: фестивалът е на всички, които са част от него.
Кога: 23 – 27 август, четвъртък – неделя
Къде: яз. Голям Беглик
Вход :20 – 70 лв.

Можеш и да си направиш златно лято в града в едно от тези места.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *