Розова инсталация със силна кауза: „Квадрат 500“ посреща Рада Якова

Разказваме ти за нежните панделки и „Розов облак“, който се крие в небосвода на Националната галерия

0 коментара Сподели:
Розов облак

снимки: EPIC Collective и Emprove

Още сме в средата на месеца, затова бързаме да насърчим момичета и дамите да участват, говорят и действат за каузата октомври да стане още по-розов.

Освен да се прегледаме, ние се обединяваме и около инициативи в подкрепа на жените, тяхната нежност и същност.

Точно такъв е проектът на Рада Якова и Emprove„Розов облак“,

който от 24 октомври чак до януари ще краси „Квадрат 500“. На ниво 2 в сградата ще видим 12 обли обекта от стоманена мрежа в различни нюанси на розовото, кореспондиращи с видимата и скритата сила на жените. Ела, ще ти разкажем повече.

Инсталацията „Розов облак“ може и да ти е позната от лятото и Sofia Summer Fest. Там проектът успя да обедини жените и да предизвика диалог.

Няколко месеца по-късно Рада Якова връща своя облак и го представя в нова форма, пространство и с обновен контекст. Този път проектът ще се извиси под високия свод на Националната галерия, за да ти покаже онази скрита мощ, която сплотява жените, носейки им чувство за опора и защита. Така арт инсталацията на Рада и Emprove ще направи връзката между изкуство и кауза.

Мащабният метален обект в нежни нюанси цели да припознаеш деликатната сила на жените, която обаче задвижва хора, процеси, живот.

Проектът е олицетворение на обществената ти подкрепа и умението да заставаме едни зад други в бурите на живота. А също – представя жената в ролята, която дава вятър в платната, обединява и закриля.

Признаваме си колко сме впечатлени както от идеята, така и от реализацията на „Розов облак“. В очакване на откриващата вечер на събитието – 24 октомври, споделяме с теб, че инсталацията ще бъде допълнена от имерсивно преживяване при входа от бул. „Васил Левски“. Там ще откриеш портрети, създавани в продължение на три месеца под „сянката“ на облака от самата Рада Якова. За да усетиш проекта, все едно наистина се носиш по облаците, Театър на сетивата се е погрижил с аудио пътешествие с усещане за медитативно състояние.

Е, октомври наистина става все по-розов.

Ето и кои са 10-те главни героини в изложбата „Стихийни отпечатъци“

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *