Музиката в слушалките на Funkilicious

Go Listen: Ритъмът, който те зарежда

0 коментара Сподели:
Funkilicious

Хора по улиците много и музика всевъзможна дебне отвсякъде.

Ритъмът на тротоарите се определя от хората със слушалки в ушите и ако някога си се чудил какво слушат – тази рубрика е за теб.

Този октомври влизаме в главите на една от любимите ни български банди,

за да разберем какви са музикалните им предпочитания, какво пали искрата в тях и откъде идва вдъхновението за динамичното им power звучене. Изборът им на песни не е изненадващ, а е представителна извадка на този вълнуващ, пъстър стил, който описваме с четири букви – фънк!

The Main Squeeze – Dr. Funk

Още с първото слушане на Funkilicious разбираш, че бандата носи онзи заряд, който естествено задвижва тялото в хармоничен с необузданата душа танц. Често биват определяни като power funk банда и неслучайно първата песен в плейлиста им е категорично изражение на жизнения дух и творчеството им. Интро на бас и още хиляди звуци непосредствено след него. Истински пълнокръвен фънк!

Funkilicious – Онемях

Любовна лирика, глас и звук на хиляди пластове.

„Онемях“ е част от дебютния албум на Funkilicious и ги представя в пълния им фънки блясък. Пускай останалите от албума и се отбий на тяхно участие, за да усетиш на живо невероятната магия, която създават. Е, и за да потанцуваме заедно!

Mingo Fishtrap – Dirty Gritty

Dirty Gritty е едно от любимите парчета на бандата. Mingo Fishtrap e soul и funk банда от Тексас, но с музиката си стига до главите на гостите ни, влиза в кръвта и ги зарежда на макс. След 10-ата секунда от песента усещаме защо това е така.

Funkilicious: „Ние сме идеалното мезе за вашето питие!“

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *