Wild & Free: Eдно загребване с Боби и си там

0 коментара Сподели:

Яна Блажева

Сигурно и ти като нас супер много се кефиш на мисълта за диво плаване с каяк в някой живописен залив в Гърция на изгрев слънце или пък сред прохладните язовири около Родопите. Това, което с теб ни дели да превърнем желанието си в реалност, е интервюто долу. Говорим си с Боби от Wild Fun Adventure, който напоително ни разказва за страстта си към гребането и споделянето.

Най-много се радваме на хора, които успяват да сбъднат мечтите си. И точно затова очаквай снимки в следващия брой от нашето приключение на каяк.

Как се роди идеята за Wild Fun Adventures Club?
Wild Fun е една мечта! От дете бленувах да пътувам по света и за щастие в годините успях да запазя този невинен ентусиазъм и да осъществя тази мечта. Всеки път, когато открия нещо ново, което е докоснало сетивата ми, изпитвам желанието да го покажа на още някого. Така се появи Wild Fun Adventures Club – моето диво желание за споделени приключения!

А защо с каяк, откъде тая любов към него?
Свободата! На каяк всичко зависи само и единствено от теб самия. Ти сам си капитан, ти взимаш решението на кой бряг да достигнеш, дали да гребеш в подножието на планината, по протежението на каньона и спонтанно на решиш на кое закътано място да спреш и да разпънеш бивака си. С него имаш възможност да излизаш на брегове, които са достъпни само с малкия каяк, не с круиз, моторна лодка, автомобил, велосипед или пеша. Съзнанието си взима доза активна почивка и презарежда, готово отново да се върне към ежедневните задължения, които го очакват. За мен всяко завръщане от трипче носи приятна физическа умора, удовлетворение, че съм постигнал нещо.

Спомняш ли си кое беше първото далечно пътешествие с група и каяци?
Да, спомням си – Лефкада! Преди около десетина години беше първото трипче, което съм организирал. Това е едно от местата, което продължавам да показвам на повече хора. Говоря за цялостното усещане, за момента, когато си на над 1100 метра и около теб се носи ухание на кипариси, а само след 15 минути си на морското равнище и гребеш в мастилено-тюркоазеното море. Уникален остров!

И оттогава…
Оттогава безброй пътешествия и километри, натрупани по вода и суша. Много приятелства с яки хора и нови, прекрасни плажове и дестинации, които откриваме заедно.

Разкажи ни как преминава един типичен каяк тур?
Като всяка история и тук сюжетът има въведение, завръзка, кулминация, развръзка, епилог. Събираме се в началната точка за отпътуване, в повечето случаи хората не се познават, разменяме забавни лафчета, а в главата си мислиш:

"Къде попаднах, какви са тия хора, тук ли ми е мястото". След няколко­часово общуване се озоваваш на страхотното място, а по време на пътуването осъзнаваш, че с хората около теб не сте толкова различни и искате едно и също – кратко бягство от работното ежедневие.

Естествено че пикът на изживяването идва, когато се качиш с гребло в ръка и се откъснеш от брега. Около теб се откриват прекрасни гледки, отдаваш се на момента и просто губиш ума и дума. Каякът като активност е страхотно изживяване, но ние предлагаме едно цялостно приключение, в което се отърсваш поне за малко от проблемите и ежедневието. Когато си с нас, получаваш свят във вакуум, след което неделя вечер си обратно в своя филм, но с хубави спомени. Тоест всичко приключва с хепиенд.

Кога и къде са следващите ти трипчета и как може да се джойнем и ние?
През август сме само с един вътрешен курс до язовир "Голям Беглик", но през септември имаме три гръцки пътешествия. На 1-ви ще гребем около колоритните острови Меганиси, Кастос и Каламос в Йонийско море, на 2-ри друга група отпътува за любимата ни Лефкада и на 22-ри сме в заливите около остров Диапорос. Ето тук всеки може да ни следи.

А какво ще кажеш за разходка с лодка?

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *