Editors’ Choice: уюта на октомври

Винил в компанията на книга, филм и рецепта за напитка

0 коментара Сподели:
Editors' Choice

Книги, филми и музика – така, общо взето, видяхме октомври.

Месецът, наречен от Роджър Зелазни „самотен“, потъва в уют, когато го облечеш в мъничко изкуство. Като топъл шал в десетия месец намятаме през рамо много „за душата“ и една напитка, която да те буустне, когато дори и думите не помагат.

Delta Machine | The 12′′ Singles от Depeche Mode

12 винила – 12-те сингъла от Delta Machine (оригинално издаден през 2012) и 3 нови компилации – ремикси, дъб миксове, инструментали, живи изпълнения, радио миксове и бонус тракът Goodbye (Gesaffelstein Remix). Depeche Mode се кълнат в 12-инчовата плоча и продължават да радват феновете с нови делукс издания на The 12’’ Singles.

„Момчето и чаплата“ на Хаяо Миядзаки 

Editors' Choice

Легендарното студио „Гибли“ и създателят му, майсторът на анимацията Хаяо Миядзаки, излизат с нов шедьовър, който можем да гледаме у нас през декември. Говорим ти за него още сега, защото България, заедно със САЩ, ще бъде първата страна в света след Япония, в която анимацията ще се прожектира. How cool is that?

„Последният сън“, Педро Алмодовар

Сборник с 12 разказа, обхващащи богато разнообразие от теми, в пленително съжителство на фикция, реалност и епохи от края на 60-те години на миналия век до днес. С увличаща непринуденост авторът позволява на читателя да надникне в ума и в сърцето му. Споделя свои размисли, преживявания, настроения, радости, разочарования, фобии и експериментаторски търсения.

Розов октомври

Месецът, който в световен план се отбелязва като месец за борба с рака на гърдата, за да насърчи превенцията и информираността като първа стъпка за справяне с проблема. В София и в други градове в страната редица лечебни заведения се включват към розовия октомври, като провеждат безплатни консултации или прегледи с намаления. Част от тях са обединени в инициативата на Българско дружество за борба с рака на гърдата и Lady Bikers MPowered Bulgaria и можеш да видиш график на консултациите тук: bbca.bg

Mahala Bookstore

На „Бенковски“ и „Екзарх Йосиф“, в онази така романтична с еклектиката си част на София, Mahala е книжарницата съкровище за ценни находки с разнообразни корици. От лимитирани издания и оригинални книги на чужди езици до списания и печат за колекционери, отбий се в книжарницата – дом за всеки любопитен.

Еспресо & тоник

Зарибихме се по тази наелектризираща напитка и няма да имаме сърце, ако не споделим веднага с теб. Не че не обичаме стандартното еспресо – дори напротив, но малко разнообразие никога не е излишно.

Ето и рецептата за кафе напитката, която консумираме най-отявлено тази есен:

Първо, напълни чаша от около 300 мл с лед добре. След това сипи премиум тоник, като внимаваш да ти остане място и за кафето. После си направи едно еспресо и го добави в чашата. Накрая гарнирай с резен портокал, лимон или дори стръкче свеж розмарин.

Бистра Иджома Окереке за състоянието In Between

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *