100-те национални туристически обекта стават дигитални

С ново мобилно приложение вече можем да събираме виртуални печати от обектите и да научим повече за тях

0 коментара Сподели:

Обожаваме да кръстосваме България надлъж и шир, защото тук има толкова места за виждане, опознаване и научаване, че и цял един живот не би ни стигнал да ги обходим.

Харесва ни, че колкото и да пътуваме навън, когато се приберем у дома, винаги успяваме да се изненадаме с някое ново и интересно място за посещение. 100-те национални туристически обекта са идеалната стартова точка да опознаеш родината, за да я обикнеш и да научиш много за историческото ни и културно наследство. Сред тях има паметници, природни феномени, спиращи дъха с красивата си гледка местности и какво ли още не. Ето защо с радост разбрахме, че цялата тръпка от посещението им и събирането на съвсем истински печати в съвсем истинска книжка се е модернизирало

и вече може да имаме всичко, което ни е нужно, след един скрол в телефона.

Това се случи благодарение на усилията на Българския туристически съюз и Yettel, които дигитализират 100-те национални туристически обекта. Със създаденото от тях мобилно приложение всеки може да събира виртуални печати от обектите и да се запознае със значими за страната ни забележителности по един нов и модерен начин.

Емблематичната инициатива на Българския туристически съюз – Националното движение „Опознай България – 100 национални туристически обекта“, вече може да се използва и в дигитален формат. Иновативният проект е реализиран в мобилното приложение на Yettel и дава възможност на почитателите на Движението да получават дигитални печати от обектите, равностойни на тези, събирани на хартия.

Достъпът до всички услуги е напълно безплатен, като телекомът става първият оператор в България, който отваря мобилното си приложение за всички потребители в страната.

Проектът включва създаване на дигитални профили на всички туристически обекти, част от Движението, в мобилното приложение на Yettel. Предвижда се и поставяне на специални табели с QR код на територията на всеки туристически обект, чрез който участниците в Движението ще могат да получат своя виртуален печат в дигиталния си паспорт. Той може да бъде взет и чрез локализация на местоположението на потребителя, което също доказва посещението на обекта.

Достъпът до дигиталните профили на обектите е отворен за всички и изисква единствено регистрация в апликацията на оператора. В приложението ще бъде включена и възможността за проследяване статуса на събрани печати за получаване на бронзова, сребърна и златна значка. Запазва се без промяна възможността за участие в годишната томбола за хората със събрани 25, 50 или 100 печата в рамките на годината.

В приложението вече могат да бъдат открити профилите на 234 локации, в които е събрана най-важната и полезна информация за посетителите.

Тридесет от локациите са обогатени с любопитни аудиоразкази, а десет – с впечатляващи видеоистории на талантливи български артисти. Видеата  включват кратък разказ с любопитни факти за обекта и са създадени специално по проекта, като се планира поетапно да бъдат добавяни и нови. Първите истории са за едни от най-популярните и посещавани обекти – Казанлъшката гробница, музей „Старинен Несебър“, Архитектурно-музеен резерват „Царевец“ и Ягодинската пещера.

Дигитализацията на Националното движение „Опознай България – 100 национални туристически обекта“ дава много нови възможности и идеи на хората как да прекарват повече пълноценно време навън заедно със семействата си. Проектът се превръща и във връзка между поколенията, тъй като е ориентиран и към младата аудитория, която предпочита дигиталното пространство.

Приложението ще бъде периодично допълвано с ново съдържание и функционалности, които да улеснят всеки,

който планира своята среща с изключителните природни и културно-исторически богатства на България. Ние казваме голямо браво на инициативата, включваме се в приложението и тръгваме на лов за виртуални печати. Есента е идеално време за пътешествия, не се бави, определено има какво да видиш!

За още от същото – виж 5 дестинации за есенен релакс, където да нахраниш душата си

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *