Изкуството на уличните танци превзема града – започва Red Bull Dance Your Style

Red Bull Dance Your Style дава старт на истински танцов батъл с квалификации на 23.10 при езерото Ариана

0 коментара Сподели:

снимки: Red Bull Bulgaria

Освен че София трябва да е платно за изкуство и красивите арт проекти за промяна на градската среда са ни особено на сърце, друго, което приковава вниманието ни са танците в градска среда или изкуството на уличните танци.

Такова зрелище за очите не бихме пропуснали за нищо на света, ето защо с огромна доза кеф ти съобщаваме, че на 23.10 в София, на езерото Ариана от 17:00 ч.

събитието, което възхвалява изкуството на уличните танци и се провежда за втори път в България – Red Bull Dance Your Style ще избухне със своите батъл квалификации. Не пропускай този впечатляващ ивент, който ще ти покаже избраните предварително 16 участници от прослушванията, които ще застанат един срещу друг в уникална танцова битка. По време на състезанието само и единствено ти – негово величество зрителят, ще решиш кои трима в тази квалификация ще спечелят място в националния финал на събитието на 8 октомври в столицата.

Припомняме ти, че Red Bull Dance Your Style е известно с уникалния си формат, в който танцьорите излизат един срещу друг в поредица от кръгове в свободен street dance стил. Музиката се пуска в момента на излизане на участниците, като никой не е подготвен предварително какво ще пусне DJ-ят. Разчита се на танцовите умения и способност за адаптация на танцьорите. Това, което отличава Red Bull Dance Your Style от останалите формати, е, че публиката играе решаваща роля при определянето на победителя.

Публиката гласува за любимия си участник във всяка битка, което прави свръзката с аудиторията изключително важна.

Red Bull Dance Your Style е глобално танцово състезание, което поставя на пиедестал индивидуалността и импровизацията и кани всички любители на „уличните танци“ да станат свидетели и да участват в това вълнуващо събитие. Ивентът обещава да покаже на сцената едни от най-добрите танцьори и хореографи в страната, а в танцовите батъли са позволени всички street dance стилове – hip hop, waacking, locking, popping, voguing, house, tutting, krumping, afro dance, dancehall, с изключение на breaking.

Събитията Red Bull Dance Your Style се провеждат по целия свят, затова нашите най-добри шампиони, които излъчим, ще се радват на кулминацията на формата – вълнуващия световен финал. В него най-добрите танцьори от всяка страна ще се състезават за титлата „Крал/ица на дансинга“.

Победителят от България ще замине на 5-дневен танцов лагер във Франкфурт, където на 04.11 ще се състезава с най-добрите танцьори от 46 други държави за световната титла.

Преди него обаче имаме още един гранде финал на родна територия освен квалификациите. Red Bull Dance Your Style Национален финал ще те очаква на 8 октомври 2023 г. от 17:00 ч. в подлез „Софийското Ларго“. Националният финал на събитието кани 13 от най-добрите хореографи и танцьори в страната да се изправят срещу 3-мата участници, спечелили по време на квалификациите. Шампионът заминава към глобалния финал на формата на 4.11 във Франкфурт на Майн, Германия.

Кралят/кралицата на дансинга от България ще се бори за световната титла Red Bull Dance Your Style шампион срещу най-добрите танцьори от 46 държави. И тук, както при квалификациите всеки може да избере какво да танцува.

От хип хоп до попинг, от съвременен танц до хаус – събитието ще покаже разнообразни танцови стилове, отбелязвайки богатата танцова култура в България.

За финал казваме – не пропускай да станеш свидетел на невероятния талант и страст на най-добрите танцьори в България, които се борят за място на световната сцена на квалификациите на Red Bull Dance Your Style в София. Приготви се за една незабравима нощ на танци и забавления и виж повече за събитията тук и тук.

За още от същото – виж Red Bull Dance Your Style събира ценители на танца и музиката

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *