The First Lap – история за българския отбор, който им показа как се прави

Гледаме премиерата на филма за първия български отбор, състезаващ се в престижната немска серия GT4

0 коментара Сподели:

С две ръце те съветваме да запазиш датата 12.10.2023 г., защото през октомври, точно в четвъртък вечер

от 20:00 ч. в Cinema City Paradise те очаква официалната премиера на дебютния пълнометражен документален филм на NEXT-DC и Kamak Films – The First Lap/Първата обиколка.

Отдавна не сме се вдъхновявали така от история, но точно тази определено заслужава адмирации, защото ни разказва за огромната страст, усилия, смелост и дори доза лудост на първия български отбор, състезаващ се в престижната немска серия GT4.

Воден от чист ентусиазъм и нестихваща страст към автомобилния спорт, екипът на Overdrive се учи в движение и преодолява предизвикателствата по пътя си с ограничени ресурси и минимален състезателен опит.

Това е филм за силата на духа на нашия отбор, който въпреки аутсайдерските си позиции в една доминирана от добре финансирани отбори дисциплина печели сърцата на феновете и се превръща в повод за национална гордост. Лентата улавя в реално време изпитанията и триумфите, пред които са изправени главните герои – 16-годишен пилот, търсещ баланс между спорта и образованието, бивш художник, превърнал се в талантлив механик, и автомобилен инженер, идващ от академичните среди.

Фокусирайки се върху теми като непоколебимия човешки дух и силата на екипната игра, филмът показва, че дори отбор от държава без състезателна писта може да остави отпечатък в автомобилния спорт

и да ражда мечти за големи постижения в GT4 и отвъд. Поздравяваме нашите момчета и момичета, както и екипа на филма – режисьора Димо Петков, продуцента Христо Петков, оператора Румен Mичинов, монтажа, дело на Димо Петков, и музиката от Мич Уайсмен.

Ако имаш бензин в кръвта и гориш в автомобилните спортове, подсказваме ти и кои герои ще видиш на екрана. Филмът е с участието на Стефан Бостанджиев, Мария Салабашева, Александър Цветков, Никола Кръстев, Радостин Стойнов, Ангел Димитров, Павел Лефтеров, Борис Ахчиев, Евелин Аристотелова и Оливър Фицер.

Нямаме търпение за премиерата, ще ти напомним за нея отново, когато наближи, а за финал казваме – автомобилизмът е спорт, повод за успехи и начинание, което включва изключителната отговорност на всички, които се занимават с него.

Той няма общо с бързите скорости извън пистата, той е призвание и талант, който малцина владеят до съвършенство.

Гордеем се с нашите хора и им желаем да ни радват още много с победи, които да оставят света с широко отворена уста. Смело напред!

За още от същото – виж Александра Вътева: Когато си бърз точно колкото мечтите си

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *