Бижуто в короната на Италия: Амалфи

Живописен, романтичен, завладяващ бряг

0 коментара Сподели:
Амалфи

В сърцето на очарователното крайбрежие на Италия се крие скрит скъпоценен камък, който примамва скитниците да се отдадат на романтична, почти утопична мечта.

Амалфи, живописният крайбрежен град, обгърнат от синьото море, е мечтана дестинация, която омагьосва посетителите с несравнимата си красота и вечен чар.

Докато август ни обгръща в топлата си прегръдка, очарованието на Амалфи достига своя връх, канейки ни да се впуснем в пътешествие, изпълнено със страст, приключения и кулинарни изкушения. Позволяваме на шепота на средиземноморския бриз да ни отнесе в този поетичен рай, където любовта и спокойствието се преплитат.

Романтичен оазис през август

Август хвърля магическо заклинание върху Амалфи, може би най-подходящото време да се потопиш в пленителната му прегръдка. Лазурните води блестят под нежния поглед на слънцето, а около вилите, накацали по скалите, изригват ярките цветове на бугенвилиите. Картината на романтиката тук е на всяка крачка. Независимо дали търсиш дестинация, на която да се разхождаш ръка за ръка с любим човек по калдъръмените улици, или имаш нуждата да се насладиш на вечеря на свещи с изглед към морето сама, Амалфи тъче очарователен гоблен от любов и радост, който ще остане с теб завинаги.

Убежище за сетивата

Амалфи е съкровищница от сетивни изкушения, всяко по-примамливо от предишното.

Гледката от водата към крайбрежния тетрис на пастелните къщи е само началото. Кулинарията тук е издигната на пиедестал, а местните продукти са попили цялото слънце на региона.

От традиционните тестени ястия като Scialatielli ai Frutti di Mare до декадентските изкушения с лимон като Delizia al Limone – всяка хапка е симфония на кулинарно съвършенство.

Съвет за най-добро изживяване

За да се потопиш наистина в очарованието на Амалфи, разгледай града със спокойно темпо. Позволи си да се изгубиш в уличките, оплетени като лабиринт, където всеки завой разкрива пред погледа ти съкровища, чакащи жадния ти поглед. Прегърни го това dolce far niente и се наслади на простите радости в живота. Поръчай си еспресо от малкото кафене на ъгъла, излегни се на някой от спокойните плажове, без да мислиш за друго. Така връзката ти ще бъде със същността на града и неговите герои, не със снимките в Instagram.

Тайните на Амалфи

Великолепието на Амалфи се простира отвъд прочутата му крайбрежна красота. Обиколка с лодка по крайбрежието ще открие пред теб тайни заливи и скрити морски пещери, където кристалночистите води на Средиземно море те примамват за освежаващо потапяне. За докосване до историята посети зашеметяващата катедрала в Амалфи. Сградата, която съхранява мощите на свети Андрей, е обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Долината на мелниците, където древните мелници за хартия са били възстановени от под буйна растителност, създава неземен пейзаж пред очите ти.

Амалфи е доказателство за ненадминатата привлекателност на Италия, завладяваща пътешествениците със своите гледки, възхитителна кухня и вечно усещане за спокойствие. В прегръдките на топлия августовски блян Амалфи те кани да се насладиш на простите удоволствия на живота и да се отдадеш на магията на средиземноморския бряг. Ако си закотвен в столицата на България обаче, също можеш да позволиш на красотата на Амалфи да вплете своето очарователно заклинание в сърцето ти.

Създаваме незабравими спомени заедно на 9 август, когато те очакваме в най-горещата локация – Mare di Sofia.

Кокетните плажове, белите средиземноморски камъчета, обляни от морска пяна, нежният шепот на водата, ароматът на цитруси в безкрая на хоризонта, лежерното полюшване на лимоновите листа и ние отдадени на цялата тази италианска афера с най-красивото преживяване, измисляно някога – перфектното dolce far niente. 

Вдъхновени от вкусовете на италианския крайбрежен живот и типичните за там цитрусови нотки, имаме огромното удоволствие да те поканим в Амалфи, без да се налага да излизаш от центъра на София. На 9 август, сряда, от 18:30, ще те очакваме с обичайния си арсенал от добро настроение, музика, която да те накара да се движиш, и разбира се – пивки коктейли!

mare di sofia

Стадион „Юнак“ се превръща в амалгама от слънчеви лъчи, гъделичкащ пясък, вода, споделени мигове и най-сладки приказки. Това е то – цялостно изживяване за всички запалени хедонисти, които обичат перфектната la dolce vita. То е нашата бохемска глътка въздух, с която ще изпратим подобаващо лятото и с която ще направим август толкова незабравим, че есента няма да иска да дойде. Събитието е тук.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *