В София през уикенда: 23 -24 септември

Уикенд, достатъчно дълъг, за да съчетаеш спорт, изкуство и руло „Стефани“

0 коментара Сподели:

Ако за теб дългият уикенд е време да си починеш в града, а не претекст да избягаш от него, следващите няколко събития дават отправна точка на твоята културна програма. Празнувай независимостта и петъка без синя зона.

БАЗАР ЗА ФОТОГРАФИЯ ОБЛИК
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, CUSH.BAR, 10.00 – 18.00 ЧАСА

Базарът за фотография започва петъчно с парти и коктейли, като същинската част стартира в събота сутрин, когато ще можеш да видиш фотографии на хора, които добре натискат спусъка. Документалният филм за Ara Güler „Окото на Истанбул“ е в събота в 18.00, а в неделя по същото време е „Солта на земята“ на Вин Вендер, който разказва за фотографа Sebastião Salgado.

СОЦ БРЪНЧ: МИЛИ СПОМЕНИ ОТ ЕДНО ПРОТИВОРЕЧИВО ВРЕМЕ
НЕДЕЛЯ, БАГРИ, 11.00 – 18.00 ЧАСА

За какво се сещаш, когато се сещаш за соц? Със сигурност не е за върхови достижения в кулинарията. Тук обаче са намесени готвачите на „Багри“, което със сигурност означава, че както в музиката може да се направи гениален кавър на гадно парче, така и в кухнята може да се сготви вкусна разработка на руло „Стефани“ например. И докато се чудиш за нещо по-соц от руска салата, слагай белите маратонки и право в „Багри“.

SOFIA ART BOOK FAIR
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, COSMOC COWORKING CAMP


Ако се вълнуваш от фотокниги, комикси, независими издания, дизайн и принт, то със сигурност си чул за Sofia Art Book Fair покрай вече започналите съпътстващи изложби. Кулминацията е този уикенд в cosmos coworking camp, където ще видиш и ще можеш да си купиш арт и фотокниги, комикси, фензини, експериментални печатни издания, лимитирани авторски печати и други на български и международни артисти. Специален гост на изложението ще бъде испанският фотограф Карлос Споторно, който ще представи пред публика своя най-нов проект – фотокнигата La Grieta.

EXTREME FEST
ПАМЕТНИК НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ

Extreme Fest е събитие с вход свободен, което има за цел да покаже, че екстремните спортове не са само за луди глави. Ако наминеш през Паметника ще можеш да видиш, но и да участваш в специализирани демонстрации и уроци по различни екстремни спортове и активности, ще разбереш как да ги практикуваш безопасно. Ще има дрифт, скейт, стънт и други адреналинови пирове. Музика, храна и хендмейд базар ще допълват картинката. 

I AM/БАЛАЖ
НЕДЕЛЯ, ЧЕРВЕНАТА КЪЩА, 19.30 – 20.30 ЧАСА, 5 ЛВ.

I AM/БАЛАЖ е пърформанс-инсталация и социален експеримент, в който няколко семейства събират опаковките от продуктите, консумирани в продължение на една седмица. Проектът идва от НОЩ на музеите и галериите в Пловдив и е забавен експеримент, който разказва истории. Какво казва за теб твоят боклук, прерови си кофата и се готви за задълбочен анализ.

До края на седмицата можеш да посетиш и…

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *