3 рецепти за кучешки слaдолед, с които да зарадваш любимеца си

И как да поглезиш домашния любимец в горещи летни дни

0 коментара Сподели:
Dogs Summer

Лятото е заради разходките привечер, луничките от слънцето, картите в парка, песента на птичките, мириса на море и изцапаното със сладолед лице.

Промишлените количества замразени топки джелато във фуния или чашка са оправдание да приемеш жегата и да се сдобриш със слънцето. Страчатела, пистачио и останалите изкушения са много по-сладки,

когато са споделени.

А истината е, че освен хората и кучетата изпитват любов към сладоледа. Оставяме ти няколко рецепти, с които да зарадваш верния си приятел, и ти разказваме за идеята на Деси Желева.

Деси е сертифициран Pro Dog Trainer с над 20-годишен опит в тренирането на кучета и е част от колектива на BravoPets. Заедно с Мулти култи организират кучешки кулинарни курсове, работилници и лекции.

А може да сте я видели и на нашия Dog Fest 2023?!

Деси е отдала живота си на кучетата и дори подозираме, че може да говори с тях. Тя ни светна и за идеята да приготвим лакомство за шефа вкъщи. Пробвай някоя от рецептите за домашен сладолед, кучето ще ти благодари.

Кучешки сладолед със спанак

spinach ice cream

Необходими продукти:

2 ч.ч. пресен спанак
2 ч.л. спирулина или водорасли на прах
½ кофичка кисело мляко и малко вода.

Начин на приготвяне:

Започваш, като блендираш спанака с малко вода. След това добавяш водораслите и киселото мляко и разбъркваш добре. Изсипваш в силиконови форми за мъфини или подходящи чашки и замразяваш за 1 нощ. Voilà!

Кучешки сладолед с ананас

pineapple-ice-cream-1

Необходими продукти:

пресен ананас
½ ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. куркума
2 ч.л. рибено масло
малко вода

Начин на приготвяне:

Първо почистваш ананаса и го блендираш с малко вода. Добавяш останалите съставки и разбъркваш добре. Изсипваш в силиконови форми за мъфини или подходящи чашки и замразяваш за 1 нощ. 

Кучешки сладолед с дробчета

Необходими продукти:

½ кг суров пилешки или телешки черен дроб
½ кофичка кисело мляко
малко вода

Начин на приготвяне:

Блендираш черния дроб с малко вода. Добавяш киселото мляко и разбъркваш добре. След това изсипваш в силиконови форми за мъфини или подходящи чашки и какво – замразяваш за 1 нощ.

Както видя, в рецептите няма опасни за домашния любимец добавки. 

Блендираните замразени съставки са тези, които кучето ти и без това похапва. А освен че го глезиш, му и помагаш. Основната полза от домашния сладолед идва от близането – една от най-успокояващите дейности за четириногите. То намалява стреса и действа супер на реактивните кучета. Сладоледът може да се използва като хитрина, за да спестиш и уговорките преди „любими“ дейности като подстригване, къпане и подрязване на нокти. Освен това тези лакомства позволяват да вкараш и някоя и друга кучешка супер храна в менюто. И още един плюс, специално за тези, които излапват купичката за секунди – близането забавя хранителните навици, а с това подобрява и храносмилането.

Снимки: Краси Димитров/Soul Cinematic

Материалът е част от проект Мигранти с таланти на Мулти култи колектив. Той се реализира с подкрепата на Фонд Активни граждани България.

9 породи кучета и интериорният дизайн, който въплъщават

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *