Щастливите дни са тези, когато нямаш нужда да бъдеш с грим

Имаш свободата да бъдеш повече от една алтернатива на себе си

0 коментара Сподели:

Нюзфийдът ми не е пълен вече с котенца, а с поредното клипче, където някаква мацка се гримира "бързо", за да покаже на света своя ежедневен грим с ошлайфан до съвършенство маниер. Понякога гледам тези клипове, докато върша нещо, и не стигам до края им. Различни момичета, различни лица, които накрая понякога стават едни такива еднакви. „Бързият“ ежедневен грим е заснет с минимално продължение от 20-минутен клип, може и по-малко, разбира се, когато са отрязани моменти. Спирам с гледането и си слагам ежедневен крем, една усмивка и излизам навън.

Всеки може да харесва грим и да го носи, но заслужава и да има свободата да се разхожда спокойно и свободно напълно чист. Имаме свободата да бъдем повече от една алтернатива на себе си.

Гримът е хубаво нещо, но няма нищо по-хубаво да чувстваш лицето си чисто и свежо. Той определено е средство, за да се почувстваш по-специална на събитие или да подчертаеш красивите си черти в ежедневието, но може да се превърне във враг, когато е цел да прикриеш всяко несъвършенство, като всъщност предизвикваш нови такива.

Виждам се с моите момичета и като сцена от „Секса и града“ прелитат теми около нас, когато най-накрая стигаме до Негово величество Грима!

Оказва се, че най-щастливите ни дни са тези, когато нямаш нужда от грим, най-важните ни хора се тези, които са луди по нас, защото могат да нацелуват цялото ни лице, без то да е скрито зад своята разкрасителна бариера.

Вярвам, че мантрата на всяка жена трябва да бъде: „За красиви очи търсете доброто в другите, за красиви устни изричайте само мили думи, а за хубава стойка вървете с мисълта, че никога не сте сами“.

Има много тайни, които искаме да скрием, и кожата ни „говори“ за тях, много стрес, който избива и напуква устните ни, а ние ги мажем с червила, много безсънни нощи, които избиват под очите и се заличават с коректор, а не с хубави моменти. Има прекалено много болки, заради които слагаш спирала, само и само да имаш още една причина да не се разплачеш на публично място, но това е само флаконче с продукт за външна употреба, а истината е в това да погледнеш в чистото си лице и да разбереш какво точно да промениш, за да го направиш по-щастливо, и по-независимо от всичко, което може да сложиш върху него.

Толкова искам да кажа на всяко момиче, с което се разминавам по улицата, да се усеща красива всякак, да се чувствай добре в кожата си и да се грижи за нея. Затова изолирай се от напрежението, спи спокойно и никога не забравяй да свалиш грима си преди сън. Пробвай домашна детоксикация и всички онези маски, които могат да бъдат забавни, когато са споделени с приятелка. Дай си всичко това, защото промяната прави чудеса не само с кожата ти. 

Как да се погрижиш за свежестта на околоочния контур, прочети тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *