Лятото идва с новите заглавия за слушане

Хубаво време и аудиокниги: двойна доза наслада

0 коментара Сподели:
storytel

Любимото ни време от годината е вече тук. Радваме се на това дълго чакано лято и гребем с пълни шепи от него. Меките слънчеви лъчи ни хващат нежно за ръка и ни извеждат да правим всичко това, за което така жадно копнеем през останалата част от годината.

Дните са украсени с емоции и преживявания, а вечерите мудно се разстилат до малките часове на нощта.

Сладоледът след работа се превръща в ежедневен ритуал, а онова място под дебелата сянка в парка е запазено за редовния уикенд пикник с компанията. Горещите дни ги гарнираме със студена лимонада или коктейл в замъглена чаша и броим дните до срещата ни с любимото море.

Ако се чудиш как най-пълноценно да се насладиш на тази лятна идилия, отговорът е ясен – слушайки хубава книга. Често сме в постоянно движение, попивайки всяка частица от топлото време, но още по-често сме гладни за литература, една от висшите форми на наслада. Та тук пристигат аудиокнигите като най-голямото ни спасение и сладък дар.

Слушаме, докато пием студеното лятно кафе, докато пътуваме с колата към морето, докато се излежаваме на плажа.

Storytel посреща лятото със стотици нови заглавия, на които можеш да се насладиш, правейки всяко от гореспоменатите занимания. Ние ти препоръчваме да започнеш с тези четири.

“Биографията на Фреди Меркюри”, Лора Джаксън

фреди меркюри

Лятото не е лято без музика. Тя звучи от слушалките, от колонката в парка или от радиото в колата. И какво по-хубаво от това да се потопим в света на музиката с биографията на легендата Фреди Меркюри? Прочетена от Владимир Михайлов, който не само е заклет фен на Меркюри, а буквално влезе в кожата и обувките му тази пролет, аудиокнигата ни разкрива детайли за живота на фронтмена на Queen, които малцина знаят. Изпълнени с вдъхновение, слушаме и потропваме с крак.  

“Времеубежище”, Георги Господинов

Тази година всички ние празнувахме един незабравим 24 май. За това благодарим на Георги Господинов, чиято литература ни обедини по невиждан досега начин. Споделяхме радостта си онлайн и се редяхме на опашки под дъжда, защото “Времеубежище” успя да ни проговори на споделен език. Ако все още не си се добрал до този шедьовър или пък искаш да го преоткриеш по един друг начин – в аудиоформат, то Storytel те чака. Ти само сложи слушалки в ушите и се изгуби в това пътуване във времето. 

“Монолози”, Мария Касимова-Моасе

монолози

В библиотеката ни винаги запазваме специално място за родните автори, които успяват да ни докоснат по един техен си начин. Този сезон сме си планирали да слушаме “Монолози”, сборника с изповеди на Мария Касимова-Моасе. Специфичният формат на разказите е перфектен за лятото, особено когато ни се слуша нещо кратко и бързо, но задълбочено. “Монолози” съдържа изповеди на различните хора, които копнеят да бъдат чути, но рядко са.

“Пророчицата и идиотът”, Юнас Юнасон

Колкото и да ни се ще да кажем, че обичаме само дълбоката и проникновена литература, онази, която ни кара да се замислим и ни провокира интелектуално, ще излъжем. Често имаме нужда от разтоварване и хумор, особено когато става дума за летните месеци. Книгите на Юнас Юнасон успяват да тикнат и двете кутийки, обличайки житейски въпроси в забавни случки с крайно необичайни персонажи. “Пророчицата и идиотът” ни разказва за комичните приключения на учителката по физика Петра, глуповатия Юхан и 75-годишната инфлуенсърка Агнес. Слушаме как тримата обикалят света и се срещат със световни лидери, докато се смеем с глас. 

А ако все още не си пробвал слушането на книги, но ти се иска да опиташ, сега е моментът. С 50% отстъпка за първите 3 месеца в Storytel, аудиокнигите лесно могат да се превърнат в highlight-a на лятото ти, защото до 29 юни всички нови потребители на услугата взимат първите 3 месеца на половин цена и слушат неограничено само за 6.50лв./месец.

10 забранени книги, превърнали се в страхотни филми

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *