Животът е твърде кратък, за да слушаш кофти музика

Stereofox - платформа за музика, която няма да чуеш по радиото

0 коментара Сподели:

Преди близо 2  години в социалните мрежи ми попадна някаква лисичка с говорители вместо уши. Колко хитро, казах си и отворих линка, без изобщо да подозирам, че от този момент нататък животът ми в музикално отношение ще претърпи невероятен катарзис.

А Stereofox вече беше претърпял своя катарзис (тогава още не го знаех) и от малък музикален блог вече беше станал платформа за меломани и артисти.

Започнах да слушам – песен след песен, албум след албум и си казвах: “Леле, колко яко парче”, “Как така никога не съм ги чувал тези?!”, и това не спираше. Открих невероятни имена като Tom Misch, FKJ, Anderson Paak., Jordan Rakei…

В Stereofox намерих половината музика, която слушам в момента. Музиката, която обичам. Всяка сутрин с кафето се потапях в един друг свят – където песните са много повече от фон или “за да не ти е тихо”.

И така, точно след Нова година, когато времето е най-подходящо за “нови начала”, съвсем случайно разбрах, че мой познат е вече част от Stereofox. Цяла вечер си говорихме за музика и той ми каза: “Пробвай да напишеш нещо за някое любимо парче и го прати на Иво”.

А Иво е човекът лисица. През 2013-а, подтикван от любовта си към музиката, създава Stereofox заедно с един испанец и още куп други ентусиасти. И до днес той е гръбнакът на цялото нещо, а екипът е от над 20 души и е пръснат по целия свят.

Пратих му кратко ревю за “LoveIntro” – парче на малкия берлински продуцент JuSoul. И от там започна всичко.

Stereofox се оказа причината да започна да пиша активно, и то за музика, да се влюбвам във всяка отделна песен и да искам да я споделя. Дадох си сметка, че от адски много време не бях правил нещо с такова удоволствие.

В Stereofox няма да откриете Justin Bieber или “Despacito”. Това е място за музика, която няма да чуете по телевизията или по радиото.

Място, в което подкрепяме малки и независими артисти. Подкрепяме стойностната музика.

Знам, че повечето хора се кефят, когато чуят нещо познато. И невинаги са отворени към нова и непозната музика, независимо колко качествена е тя. Но живеем в прекрасно време, когато чрез “магията на интернет” до теб може да достигнат невероятни звуци, записани в някое мазе в Амстердам например.

Sharing is caring – е казал поетът и за мен това е смисълът на цялото упражнение. Защото животът наистина е твърде кратък, за да слушаш кофти музика.

Недей да слушаш кофти музика и ти, а ела на 11 ноември към 18.00 часа във Flip Flop, за да се запознаеш с Stereofox crew. Те ще заформят традиционния JukeFox за по-добро настроение.

Гмурни се в музикалното море на Stereofox от тук!

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *