Четири романтични дестинации в Европа, за които стягаме багажа си

През февруари летим на крилата на любовта, но летим и буквално

0 коментара Сподели:

Месецът на влюбените е тук и ние нямаме търпение да изненадаме любимия човек с нещо, което да стопли и зарадва сърцето му. Честно да си признаем, през февруари летим на крилата на любовта, но летим и буквално, защото вярваме, че по-хубав подарък от споделено преживяване и пътуване до страхотна дестинация няма. Ето защо заедно с Bulgaria Air избираме за теб четири от най-романтичните места в Европа и

те отвеждаме на красиво пътешествие, изпълнено с вино, сърца и супер емоции.

Независимо къде ще решиш да отидеш, Bulgaria Air ти гарантират страхотни услуги, комфорт по време на полет, бързо и лесно резервиране. Празникът на влюбените пък е специалният повод, по който можеш да закупиш два двупосочни билета и да резервираш втория билет с до 50% отстъпка от крайната цена, и то за всяка от директните дестинации.

Можеш да се възползваш от офертата до 19 февруари включително, така че вземай половинката и да тръгваме!

Париж

Къде другаде ако не в Париж, кога друг път ако не сега? Париж е обявен за Град на любовта номер едно и ние изобщо не се учудваме. Когато пристигнеш, избери вашия „парижки дом“ да е на интригуващия десен бряг на красивата Сена. Париж е разделен на 20 района, а най-скъпият и един от най-старите квартали на града е именно тук.

На една ръка разстояние са и много от туристическите атракции, като това е и зоната с най-красиви и висок клас хотели.

Ако пътуването ви е за по-дълъг период подсказваме и задължителни места за посещение – Айфеловата кула, Лувърът, „Нотр Дам де Пари“, „Шан-з-Елизе“, Триумфалната арка, Базиликата „Сакре Кьор“, артистичният Монмартър, Люксембургската градина, Пантеонът, Музеят д’Орсе и операта „Пале Гарние“.

Рим

Рим се заключва точно в три думи – храна, вино и любов.

Няма по-вкусно, динамично и интересно място, на което да доведеш човека до сърцето ти. Тук всичко се върти около перфектната паста или каноли, а местата за посещение и малките тратории в града са десетки. Нашите златни съвети са да отскочите до площад „Навона“, фонтана „Ди Треви“, замъка „Сант Анджело“, артистичния и бохемски квартал Трастевере, хълма „Яникул“, площад „Дел Пополо“ и „Вила Боргезе“ или до третия най-голям публичен парк и предпочитано място за дълги релаксиращи разходки сред природата. Вижте още Капитолийският хълм и за финал – усетете атмосферата на магичната Градина на портокалите. Вечният град ви очаква!

Цюрих

Цюрих е може би не толкова популярен за романтично пътуване, но ние ще оспорим това, като ти кажем, че го намираме за повече от очарователен. Когато пристигнете за любовен уикенд, непременно отидете до Езерото Цюрих и Bürkliplatz, до музея за изящни изкуства Kunsthaus Zürich, оживената пешеходна Bahnhofstrasse, както и всички малки улички на Стария град. За хапване, естествено, разкошно фондю, раклет и Zürcher Geschnetzeltes, или телешко задушено със сос бешамел и гъби. Опитайте с половинката и един от най-популярните и вкусни хлябове тук – zopf, както и Bündnernusstorte – невероятен сладкиш от кантона Graubünden с маслена кора, пълнеж от карамелизирана захар, сметана и орехови ядки.

Мадрид

Който не е бил в Мадрид, не му се е случило едно единствено нещо – не се е влюбил! Тук всичко кипи с огнена страст и ритъм, защото Мадрид е много повече от просто столицата на Испания. Модерният и същевременно консервативен испански дух, смесването на различни култури и обичаи го правят чудесна дестинация за всеки турист и за всяка двойка, която наистина иска да се отпусне. Посетете Пласа Майор, Кралския дворец, Храма на Дебод, Катедрала Алмудена и изумително красивия Парк дел Ретиро. Тук купонът определено се случва на пазарите, така че не изпускайте и меркадо де Сан Мигел с неговите различни коктейли, шоколад, сладкиши и пресни плодове. Всичко, от което една любов се нуждае!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *