Давай по-накратко: късометражно кино за февруари

Три страхотни филма с продължителност под 90 минути

0 коментара Сподели:

За никого не е тайна, че февруари е като trial версията на един истински месец със своите 28 дни.

Ние виждаме нещата така: колкото по-малко вечери, толкова по-малко време за гледане за филми, затова се ориентираме към нещо по-кратко, което да наредим някъде между работата, готвенето, излизането и сериалите. Избрали сме ти три страхотни филма с продължителност под 90 минути, които да изпълнят твоя Малък Сечко с Голямо кино.

Run Lola Run – 80 минути

Този филм често остава пренебрегнат, когато заговорим за сюжети, свързани с времеви парадокси, а не трябва! Германската лента разказва историята на млада жена, която има само 20 минути да събере 100 000 марки, за дa спаси приятеля си. Филмът се разиграва под формата на time loop, като виждаме три различни алтернативи на съдбата на Лола. Чувството за спешност допринася за динамиката и ще те въвлече в шеметен галоп на живот и смърт.

Before Sunset – 80 минути

Не сме забравили, че февруари е месецът на любовта. Спираме се на съвременна класика, родила една от най-знаковите двойки в киното. Разбира се, визираме Before трилогията на Ричард Линклейтър, по-точно втората част, чиято продължителност се развива 9 години след първия филм. Разхождаме се с Джеси и Селин по улиците на Париж и потъваме във философски размишления.

Phone Booth – 81 минути

Култовият трилър ни среща с един млад Колин Фарел, изпаднал в кризисна ситуация. Подобно на Run Lola Run, и тук сюжетът е напечен, но напрежението идва не от изтичащото време, а от ограниченото пространство. Героят на Фарел прави грешката да вдигне слушалката на уличен телефон и е прикован на място със заплахата, че ако затвори, ще умре. Нататък екшънът протича във и около телефонната кабина.

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *