Премиера на втората част на „Енергия и възход“

0 коментара Сподели:

Енергията, която ни  необходима, за да съществуваме като цивилизация, непрекъснато нараства, източниците, които ползваме, за да си я набавим, неминуемо намаляват. Във вторият клип от поредицата Енергия се опитваме да променим прогнозата за енергийната ни развръзка. Имаме всички дадености да предопределим хода на историята в наша полза. Освен политическа воля. Която пък е променима. Няма лесни отговори, има правилни въпроси. Задаваме ги по спешност.

„Енергия и възход“ е втората видео-серия от поредицата “Енергия”, посветена на една от най-важните теми на нашето съвремие – екологията на оцеляването. В епизода ще видим кратък справочник за  справяне с наднормената консумация на енергия и съвети как да излезем от тази „изпържена ситуация“.

Първа част гледай тук:

Видеото е поднесено в типичния за Камера Електроника саркастичен преглед на нашето ежедневие и извикано, с надеждата да бъде чуто от подрастващото население в страната ни. В премиерното видео потреблението на енергия е представено като световна интрига в малка сапунена опера и ще ни запита как да не си опърлим веждите, докато си играем с огъня. 

Има ли жокер за намаляване на потреблението на енергия  и съществува ли изобщо  вариант за справяне с проблема  –  ще видим във видеото.

Серията „Енергия“ е част от проекта „Голяма работа“ на Камера Електроника, посветен на основните критични теми в екологията и финансово подкрепен от Национален фонд Култура.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *