„Пласт-тония“ ще се играе два последни пъти в оригинален състав

Датите са 12 февруари и 5 март в РЦСИ „Топлоцентрала“

0 коментара Сподели:
Plast tonia

Постапокалиптичният танцов спектакъл на социална тематика „Пласт-тония“ ще бъде представен за последен път в неговия оригинален състав. На 12 февруари и 5 март в РЦСИ „Топлоцентрала“ (София) финално заедно на сцената ще излязат Божана Мановска, Мариана Капустянова, Милен Петров, Николай Райчев и Яница Станкева за всички любители на съвременното танцово изкуство.

Продуцираният от танцова компания „Музотанц“ спектакъл бе широко аплодиран при първото си представяне на софийска сцена преди две години. През 2022 г. започна обиколка из по-големите градове на България, където бе изключително топло посрещнат от аудитории от няколко поколения, привлечени от изразните средства на съвременния танц.

Продукцията с елементи на антиутопия и магически реализъм, отличаваща се със смели хореографски и режисьорски решения, изпраща зрителя напред в бъдещето,

където Земята е преживяла невиждана екологичната катастрофа, вследствие от безнаказаната човешката дейност. Пластмасата е ключов драматургичен символ, метафора за прекомерното производство, употребата и замърсяването в световен мащаб.

Драматургията третира живота на оцелелите на фикционалната планета „Пласт-тония“, като същевременно пътува назад в пространствено-времевата линия с препратки към причините в земната действителност, довели до тези необратими последствия. „Пласт-тония“ е една вълнуваща среща на публиката с тази болезнено актуална в глобален план тема, действаща едновременно стряскащо, отрезвяващо, но и жизнеутвърждаващо.Впечатляващата музика, сценография и светлинни решения на спектакъла грабват директно на подсъзнателно ниво и звуково-визуалните картини владеят зрителя дълго след напускане на театралния салон.

Билети те очакват на касите на Топлоцентрала, EasyPay, както и тук (за 12 февруари) и тук (за 5 март)

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *