Ново място: Paradiso Pizza & Friends

Водим те на място с грабваща атмосфера и пица като никоя друга

0 коментара Сподели:

Знаеш, че Италия ни е стара любов, и знаеш, че сме абсолютни експерти, когато говорим за невероятна пица и паста в града ни.

Ето защо с пълна наслада те водим на място, където ще опиташ пица, каквато досега не си вкусвал, и аранчини, които наричаме перфектни по всички наши изисквания. Оазисът на идеалната италианска храна те очаква в Paradiso Pizza & Friends в София. Мястото е създадено под вещото ръководство на пицаря Алберто Морело, който, освен че е потомствен ресторантьор, е и обявен за най-добър изгряващ пица майстор на Италия, след като през 2009 г. отваря първия си ресторант в родния си град Есте. Алберто цели да направи класическите пици и италиански рецепти по най-добрия начин, но същевременно развихря творческата си душа и ни предлага авторски шедьоври, които ни оставят без думи.

Морело е в основата на цялото меню и подбора на съставките във всички рецепти, а

неговата дясна ръка в Италия и sous chef на Gigi Pipa е тук на място, за да обучава българския персонал на италианското заведение.

Партньори на Алберто в първото му ресторантьорско начинание извън Италия са още двама братя италианци и една българка – Сибил Начева.

Когато прекрачваме прага на Paradiso, попадаме в цветно и поетично dolce vita преживяване. Интериорът е изпъстрен с кокетни дървени маси в млечнорозово и мента в комбинация със страхотна зеленина и неонови надписи. Красивите осветителни тела и многото естествена светлина, която влиза от големите френски прозорци, ни създават усещане за простор, а цветните сетове, в които ни поднасят италианските си специалитети, допълват изживяването за всички сетива.

Подсказваме ти, че тук при всички пици в менюто се използват сертифицирани брашно и продукти от Италия,

дълга ферментация на тестото и българските фермерски сезонни зеленчуци. В момента опитваме с наслада тиква, земна ябълка, цвекло, целина, трюфел, моркови, салата или зеле. От менюто може да избираме между супа, салати и три вида паста, както и изумителни сицилиански аранчини.

Концепцията на Paradiso Pizza & Friends е: „Никога не сте опитвали такава пица“, и ние напълно им вярваме, след като зърваме авторския им шедьовър Paradiso Queen с моцарела, сос от целина, китайско зеле, радикио и майонеза от цвекло, както и техния безспорен хит – трите вида конус пици.

Те ни се поднасят върху цветните керамични подноси на pottery & poetry и представляват минипици под формата на фунийки сладолед

от пържено тесто със страхотен пълнеж. Вкусваме превъзходни сирена, болонска мортадела, шамфъстък броколи и аншоа или вегетарианския вариант с домати, маслини и каперси.

Абсолютно любима ни е и десертната пица със сладко от боровинки, шамфъстък, печен бадем и мента. Към вкуса и естетиката на мястото трябва да добавим и още нещо, което ги отличава от останалите заведения за пица, а именно разнообразните предложения без месо. За разлика от повечето менюта, в които вегетарианските опции са винаги по-малко, тук изборът от безмесни пици и паста прави изключително добро впечатление. Paradiso Pizza & Friends има амбицията да бъде най-добрата пицария в Източна Европа и е готова да го докаже. За финал ти препоръчваме да не ги изпускаш и 100% потвърждаваме тяхното мото – тук наистина приготвят впечатляваща пица, като никоя друга!

бул. „Витоша“ 102

087 830 2964

За още от същото – виж 5 странни, но страхотни пица комбинации

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *