Короната ти подхожда, градска принцесо

Тенденцията, на която ще завидят всички – от Грейс Кели до Блеър Уолдорф

0 коментара Сподели:

Истината е, че не всички тенденции трябва да бъдат следвани. Понякога те могат да са леко придирчиви и трудни за разбиране. Но има тенденции, които са точно толкова практични, колкото и красиви – като тази, която ще ти представим днес.

Тя не е нещо ново под слънцето. Всеки, от Грейс Кели и Бриджит Бардо до Блеър Уолдорф, е залагал на диадемата, която обаче с днешна дата търпи своето възраждане

(точно както се случи и с фибите за коса – виж тук). Видяхме я в колекциите Пролет/лято 2019 на Prada, Dior, Simone Rocha, като там излъчването ѝ варираше от леко ретро до супер минималистично, в зависимост от артистичните пориви на дизайнерите.

Последва изявата ѝ в Инстаграм акаунтите на редица фешън икони, а сега е ред и на всички редови граждани като нас да ѝ се насладим. (И не чакай градът да се напълни с мацки с диадеми, а се сдобий с такава, докато е време – бел.ред.)

Когато си мислим за диадема, на ум веднага ни идва да я добавим за елегантен прочит на тоалета ни или пък, за да се изстреляме към 90-те години. Но днешните диадеми притежават хамелеонски качества, което ги прави лесни за обичане и стилизиране с почти всеки ансамбъл – независимо дали аутфитът ни е вдъхновен от миналото, или е собствената ни интерпретация на текущите трендове.

Диадемата има качествата да добавя дозата естетика, която търсим, за да имаме онзи кохерентен вид, към който все се стремим. Освен всичко друго тя пази лицето от косата ни и е Х факторът във визията.

Събрали сме визуален пример за това, как да я носиш, за да бъдеш ръкоположена за истинска градска принцеса.

Шал за обличане, дреха за обичане

Ето и кои са банските, без които лято 2019 няма да бъде същото

Какво още се свлучва в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *