Събития за седмицата: 12-18 декември

Очакват ни аудио-визуални преживявания, креативно мацане, вълнуващи гости от Пловдив, един по-малък коледен базар и, разбира се – една шумна hardcore x-mass поанта

0 коментара Сподели:

Зън-зън-зън, видя ли какво е навън?

Целият град, обсипан с лампички, очаква да си вземем по чаша греяно вино и да обиколим коледните алеи, туптящи под ритъма на декември. С риск да излезе, че зад думите, които четете, стои не друг, а Гринч, тази седмица селекцията от събития се дистанцира от тези места. Реалната причина е, че са вече добре познати, а ако случайно искаш за кратко да се откъснеш от тази предпразнична еуфория, из града си има доста съкровища, които да не изпускаш. Очакват ни аудио-визуални преживявания, креативно мацане, вълнуващи гости от Пловдив, един по-малък коледен базар и, разбира се – една шумна hardcore x-mass поанта!

Аудио-визуален концерт Рефлектор
12 декември, Топлоцентрала

В началото на 2020 година светът бе разтърсен от пандемия, която безпрецедентно афектира живота ни на много нива. Пандемията ни раздели и отдалечи един от друг, както никога досега. Всеки от нас неминуемо премина през различни, понякога доста крайни чувства и мисли, и именно тези размисли са в центъра на съвместния проект на братята Димитър и Нейко Бодурови, които събират видео-истории от приятели и случайни хора. Именно този документален материал става отправната точка на едночасовия аудио-визуален концерт Рефлектор. Всички участвали в проучването стават главни герои, а техните истории – либретото на музикалното произведение. Аудио-визуален концерт Рефлектор представя алтернативен поглед върху темите на деня, разказан чрез нео-класика, джаз и електроника.

Предколеден базар в Мацало
13 декември, matzalo

На следващото събитие отиваме с вдъхновение и запретнати ръкави. В Мацало на Драган Цанков ще ни очакват за втори предколеден базар, където можем да си изберем от готовата керамика и сами да ѝ поставим цена. Този път ще можем и да порисуваме, ако ни дойде музата. Няма да работят с резервации, отворени са за всеки с креативен дух след 16 часа. За музикалното оформление ще се погрижат Ventsislav Gendov & Raya, а всеки ще може да се наслади на вечерта с чаша хубаво вино в ръка.

Коледен базар при Zелена
15-24 декември, Zелена – галерия ателие

Знам, че казах, че няма да ви разхождам из коледните базари в града, но при този форматът е далеч по-различен. Блестящата витрина на Zелена – галерията, събрала всякакви чудеса на ул. Шишман, ни привиква за среща с българско творчество, ароматно вино и сладкиши. За поредна година нямаме търпение за това събитие, от което си тръгваме винаги с най-готините подаръци.

Нула32 на гости в София
16 декември, Coffee Syndicate

Пловдив идва на гости! Любимците ни от Coffee Syndicate са поканили Нула32 – списанието на града под тепетата, което създава градска култура като се опира на истории и образи от пловдивското минало и настояще, опоетизирани и разказани така, че от непознат фон в ежедневието те се превръщат във важен детайл, осмислящ живота в и на града. Домакините пък предлагат безобразно добро кафе и еклери, които могат да разплачат всеки от щастие. Петък вечер със сигурност няма как да започне по-апетитно!

HARDCORE X-MASS 2022
16 и 17 декември, Mixtape 5

Какво? Две сцени и най-еклектичната селекция от 20 групи, случвала се някога на Hardcore X-mass? Точно това обещават от Club Mixtape 5, а ние правим планове как да издържим двата дни, в които A и Б залите ще се тресат от най-еклектичната селекция от банди досега. Ако имаш нужда от леко побутване натам, гледай филма „Свобода на ръба“, в който ще видиш някои от добре познатите лица на хардкор сцената у нас. Това е проект, който се вглежда в „пукнатините“ на нашето общество и алтернативните социални форми, които служат да запълнят тези пукнатини, а на Hardcore X-Mass ще можеш да си кажеш наздраве с идолите си от движението. Какво по-празнично?

Свобода на ръба – един филм за пънк и скейт културата у нас

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *