Джена Ортега – перфектната Wednesday!

Сериалът Wednesday с продуцент Тим Бъртън успя да взриви Netflix, а ние ти разказваме повече за неговата тъмна кралица – Джена Ортега

0 коментара Сподели:

снимка: Charley Gallay / Stringer

Уензди Адамс от „Семейство Адамс“ винаги е била наше момиче. Черни като нощта плитки, убийствено чувство за хумор, като убийствено е подчертано до N-та степен, и поведение, което обожаваме.

Тя е смела, решителна, непоколебима и – разбира се – абсолютен социопат.

Точно заради всички тези нейни характеристики ние сме истински удивени, че сериалът Wednesday, който в момента разбива рейтинга на Netflix, е успял да проведе такъв изумителен каст, че да открие най-подходящата Уензди от плът и кръв.

Джена Ортега не само страхотно прилича на героинята от първите екранизации на „Семейство Адамс“, но нещо в енергията ѝ е толкова омагьосващо, че ни кара да не отделяме очи от нея. Кое обаче е това момиче?

California dream

Малката Джена Мари Ортега се ражда в един дъждовен 27 септември 2002 г. в Коачела Вали, Калифорния, САЩ. Освен да гледа пясъчната долина точно до къщата ѝ, Джена от дете се научава, че в живота трябва да се бориш и, естествено, да вършиш всичко с много страст. Страстта определено не ѝ е чужда, защото във вените на госпожица Ортега тече мексиканска и пуерториканска кръв, като тя е четвъртото от шест деца. Алия Ортега, Айзък Ортега, Миа Ортега, Маркъс Ортега и Марая Ортега са братята и сестрите ѝ, с които се налага да дели всичко, включително и закуската си, както по-късно самата тя споделя.

Джена има огромно въображение и това предразполага още от шестгодишна възраст да започне да се интересува от актьорство.

Усетила този неин талант, майка ѝ ѝ урежда прослушвания и едва десетгодишна малката Ортега дебютира с гостуване в епизода Baby Bug. Следват участия за CSI:NY в епизода Unspoken, където се превъплъщава в Ейми Мур. 2013 г. се оказва ключова за Джена, защото звездата ѝ изгрява в първия за нея пълнометражен филм – Iron Man 3, където играе дъщеря на вицепрезидента. През 2014 г. Ортега е избрана за ролята на Зоуи Леон в сериала Rake, а от 2014 до 2019 г. играе повтарящата се по-млада версия на Джейн в романтично-драматичния сериал Jane the Virgin. Истината е, че хорър филмите сякаш следват Ортега по петите и на нея безкрайно ѝ отива да се гмурка в роли, които карат кожата ни да настръхне. Джена прави знакови образи в Insidious: Chapter 2, The Babysitter:Killer Queen и Scream 5.

От „Дисни“ също безкрайно я харесват и тя се впуска в не една и две роли за филми на компанията. В скорошно интервю за Collider Ортега каза, че истинското ѝ вдъхновение да се занимава с актьорство дошло, след като гледала Дакота Фанинг в трилъра от 2004 г. Man on Fire: „След като видях Дакота, която беше толкова изумителна в толкова ранна възраст, реших, че искам да бъда нейната пуерториканска версия“. Ортега беше включена и първа в списъка на PopSugar „20 под 20“ през 2020 г., като през 2022 г. тя заслужено беше наречена „следващото голямо нещо“ от The Hollywood Reporter.

Тим Бъртън и една кървава среща

По време на скорошно интервю Джена призна, че се е срещнала с Тим на прослушването за Wednesday веднага след заснемането на нейна сцена в друг филм, в която героинята ѝ е простреляна в главата. Протезата, използвана за огнестрелната рана, всъщност порязала Джена, докато снима, така че тя се появила на кастинга с истинска отворена рана: „Когато се срещнах с Тим Бъртън на прослушването за Wednesday, имах сценична кръв в косата, огромна рана на лицето и бях будна повече от 24 часа.

Когато ме видя, той се засмя и това ме накара да се почувствам добре.

Беше доста симпатично“, споделя Ортега. От своя страна Бъртън, естествено, веднага бил впечатлен, като лично нарекъл Джена неговата „нова кралица на писъците“. В сериала Ортега играе главната роля на Уензди Адамс, която актрисата определи като „нова страница в кариерата ми“. За да се подготви за нея, Джена призна, че е претърпяла най-сериозната си физическа трансформация до момента – освен че се подстригала, тя сменила изцяло говора, маниерите си и дори естественото си звукоизвличане.

За разлика от героинята си Уензди, актрисата определено умее да защитава социални каузи. Тя използва своите платформи, за да насърчава подкрепата за имигрантите и тяхната интеграция. Джена е и поддръжник на Pride Over Prejudice – кампания, която насърчава приемането на ЛГБТ общността. През 2019 г. нашето момиче се появи на многобройни концерти на WE Day в Съединените щати и Канада в полза на WE Charity. За финал ви подсказваме, че Ортега обожава халапеньо, смята Дензъл Уошингтън за най-великия мъж на света и не спира да пише – това е нейният начин да се разтоварва. Също добавяме, че Ортега се чувства най-добре във филми на ужасите, така че ѝ стискаме палци да продължава, защото това, което виждаме до момента, определено е нашето нещо

За още от същото – виж Сериали на седмицата: The White Lotus, The Peripheral и 1899

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *