Сериали на седмицата: The White Lotus, The Peripheral и 1899

Тази седмица се зареждаме с нови сезони и сериали от стари любимци

0 коментара Сподели:

В София може и да застудява, но в Сицилия е все още почти лято. Как знаем ли? Само един поглед върху новия сезон на The White Lotus ни изпрати в сайтовете за самолетни билети към Катания в комбинация с подробен преглед на прогнозата за времето през идните седмици, за да си преценим какво ще се събере в куфара.

Смайващата италианска природа и колоритните персонажи сгряват и най-мразовитата ноемврийска вечер, а за капак на всичко създателите на Westworld ни подариха чисто нов сериал.

Същото направиха и умовете зад култовия германски сериал Dark с втора заплетена история, а това, че ще я гледаме със субтитри, изобщо не ни пречи.

Вижте най-любопитните заглавия, които текат в стрийминг платформите напоследък:

The White Lotus

Всяка неделя по HBO Max

Оказва се, че луксозният хотел всъщност е част от верига комплекси, пръснати по целия свят, и изглежда, че всеки следващ сезон ще се концентрира върху нова локация.

Новите епизоди ни отвеждат в Сицилия, а сред впечатляващия актьорски състав откриваме Обри Плаза (Black Bear, Scott Pilgrim v.s. The World, Parks and Recreation), Тео Джеймс (The Time Traveler’s Wife, Divergent), Ф. Мъри Ейбрахам (Guillermo Del Toro’s Cabinet of Curiosities, Moon Knight, The Grand Budapest Hotel, Amadeus), Меган Фей (The Bold Type)

и, разбира се, любимата ни Дженифър Кулидж, която се завръща в ролята си от първи сезон – шантавата богаташка Таня.

Моделът е същият: първи епизод започва с края на почивката, като този път труповете са повече от един, след което се връщаме 7 дни назад във времето и постепенно проследяваме ескалирането на събитията.

The Peripheral

Всеки петък по Amazon Prime Video

Гениите, които сътвориха Westworld, Джонатан Нолан и Лиса Джой се завръщат с чисто нова научна фантастика, която този път се заиграва с концепцията за пътуване във времето. Сериалът е базиран върху романа на Уилям Гибсън под същото име и ни изпраща в близкото бъдеще, когато човечеството е на ръба на световен колапс, а съдбата му е в ръцете на младата Флин (Клоуи Грейс Мориц).

Флин Фишър е толкова талантлива във видеоигрите, че често играе вместо брат си, за да припечели по някой долар от негово име.

Когато се съгласява да тества иновативна VR игра срещу огромна сума пари, тя няма представа, че залозите са доста по-високи от очакваното.

Оттам нататък се впускаме в шеметно приключение между затънтено градче в САЩ и постапокалиптичен Лондон, а след главните герои хвърчат невидими коли, футуристични андроиди и коварни организации.

1899

От 17 ноември в Netflix

Най-после го дочакахме! Новата продукция на Янтье Фрийзе и Баран Бо Одар – създателите на времепространствения Dark, е вече в Netflix.

И този сериал обещава многопластов научнофантастичен сюжет с философски нотки, а този път действието се развива в морската шир.

Група европейски преселници пътуват от Лондон към Ню Йорк на борда на парахода Керберос. По пътя си попадат на наскоро изчезнал кораб, който се носи по вълните, привидно изоставен. Къде ли са отишли всички пътници и какви тайни се крият в дълбините? Не се и съмняваме, че отговорите няма да са еднозначни.

Ако не сте разбрали – социалните мрежи умряха!

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *