Яжте, пийте – Илoн Мъск черпи!

Интернет избухна, че космическият бог Илон Мъск е коментирал снимка на Белоградчишките скали, а пък ние ти разказваме какво ще стане, ако той дойде и седне на маса в дивия Северозапад

0 коментара Сподели:
Theo Wargo/ Getty Images

откриваща снимка: Theo Wargo/ Getty Images

Белоградчишките скали впечатлиха милиардера и собственик на Туитър Илон Мъск, който ги сравни с пейзаж от видеоигра. Внушителна снимка на Белоградчишката крепост бе публикувана в профила на британското списание за изкуство и култура Aesthetica, като кадърът е дело на българския фотограф Владислав Терзийски. „Сигурен съм, че това беше в Elden Ring“, написа Мъск под снимката.

Веднага след коментара естествено редица министри решиха да поканят Мъск да посети красивата ни страна,

като първи сред тях бяха министърът на туризма Илин Димитров и член на общинския съвет на Белоградчик. Няколко часа по-късно Илин Димитров се похвали във Фейсбук, че има интерес от страна на Мъск и той планира да посети страната ни през април, като дори от екипа му са се свързали с ресторант в белоградчишкото село Стакевци за резервация. Ние знаем кой е ресторантът, знаем също, че такива визити се уреждат с месеци, понякога с години, но не това е най-важното. Най-важното е, че не сме сигурни дали министрите знаят къде канят Мъск. Те пращат милия милиардер не на суборбитален полет, не на Луната или Марс, където Илон би се чувствал доста комфортно. Те го канят в дивия Северозапад, а там, приятели, не е за всеки… Там е за наистина смелите по сърце! Ето какво си представяме ние, че ще стане, ако господин космически бог попадне на една маса с луди врачани, видинчани и всичко що за Дунава милее.

Е оти си го купил са тоя лизгач?

Представете си следната картинка – Илон Мъск влиза небрежно и сяда в класическа и средностатистическа врачанска кръчма. Поръчва си чай например, а в кръчмата са Вальо Мотиката, Цецо Крика, Бай Иван Малката гроздова и ония двамата от съседнийо вход. Те без много притеснения сядат директно на масата на Мъск и го питат на чист врачански – „Ти на кой си, бе? От дека си?“. Демек питат го кои са майка му и баща му и откъде е. Илон изненадано и с лека усмивка отговаря: Excuse me… please? I don’t speak bulgarian, but thank you for your interest… След като проговаря на английски, цялата кръчма вече отваря бутилки и пуска заря – първо те осъзнават, че има с кого да си говорят, без значение, че не знаят езика, но по-важното – разбират, че има кой да черпи!

Мъск е обграден като прасе малко преди заколение за Коледа, дето всички му се точат, но само един го налега.

Този един в нашия случай е Бай Иван Малката гроздова като най-старши, който тупа Мъск по рамото и казва на Ванчето Балкона – демек барманката, да му сипе едно на момчето да се уцафери, че май бая е пътувал и със сигурност не е от тука. След пет ракии и разговори, в които никой не разбира другия, дружината вече е влюбена в Мъск и той в тях. Станало им е ясно някак си, че те тоя тука пустиняк притежава половината интернет на свето и започват да го заливат с въпроси, които винаги започват с: „Е защо ти е тоя лизгач да го е*а?“. По принцип „лизгаро“ е права лопата на врачански, но нашите момчета го използват и за телефоните си, по които според тях те лизгат – демек мажат, натискат, скролват. След шише врачанска сливова идолът на всички, искащи да излетят в широкия космос, вече е там, а последствията са тежки.

Tооо фръга картите като пиян дрейте!

След само 4 часа в България и дивия Северозапад ние сме сигурни, че Мъск ще промени коренно вижданията си за света. Той ще разбере, че всичко хубаво всъщност е за яденье и пийнье, и ще продаде де що има капитали и социални мрежи. След това сме убедени, че ще промени алгоритмите на Фейсбук минимум веднага и на всеки кръгъл час от социалките ще звучи или „Васко жабата“ или „1000 пъти кючек“. Още сме убедени, че ракета без врачанин у нея у космоса нема да излита, а ако някой няма пари да си плати, Мъск или ще го пише на тефтер, или ще го посреща със следните лафове: „Пий да та лови!“, „Таа вечер ша пада човек, та ако ще и язе да съм!“, „Ако ша а само за един час, по-добре да не почвам“, „Не бой са да го е*а .. стискай гъзаре и натегай на мотиката!“,

„Дживгар кюца барабинци на дирек“ и други красиви северозападни умотворения на езика.

Също смятаме, че Мъск ще осъзнае, че широкият космос не е толкова интересно място, защото всички от Северозапада ще го уверят, че там няма ни пийнье, ни яденье, ни сгодни женици, а и е тъмно като в кучи… нали. Мъск ще запамети израза „Куче да връжеш, ше откине“, който всички от Дунава до Стара планина използват за кофти място, на което никой не иска да стъпи, и ще го употребява широко за пространството около Марс и Луната, като убеждава космическите пасажери: „Не одете, бе, нелно е!“.

Завинаги наш!

Убедени сме, че след само седмица престои у нас, хапване и пийване с местните пустиняци и няколко врачански лафа, Мъск не само ще заобича България, той ще премести всичките си айтита в лежерни хипстърски хижи в Стара планина, а той самият ще се отдаде на живот през Русе, Силистра, Враца, Мездра до Бургас и ще преоткрие, че щастието не е пари, приятели. След това се обзалагаме, че някои кмет лично ще му изпрати доктрината на Северозапада заедно със задължителните закони:

Алинея 1: Секи живеещ във северозападна България е длъжен да дръжи на пиенье! Ако не моа да дръжи на пиенье, поне да има шофьорска книжка, че да кара колата на връщанье!

Алинея 2: Секи живеещ у Северозапада требва да умее да са заяжда по кръчми, хоремаци, барчета и дискотеки. Ако не си драка, никакъв пустиняк не си!

Алинея 3: Северозападнякът требва да съумее да привлача омразата на ора от другите краища на България, без да казва, че е от Северозападна България, квото каже, „направо да ги удари от земята“.

Алинея 4: Трябва да държи на бой или, ако не може да държи на бой, да се научи да бие той!

Алинея 5: У дискотеката са пиа до 12 часа от 12 до 12:15 – бой, от 12:15 пак се седа да се пиа.

Алинея 6: У Северозападна България ПУСТИНЯК е титла, а не обида!

И след кат спейс богът ги приеме, ще се установи само едно – Илон Мъск е българин и друго няма! Знаехме си отдавна, че той си е чисто наш! Надяваме се скоро господин Мъск наистина да дойде, защото има доста работа тук – първо е време да почерпи, а после да обяви Северозапада официално за друга вселена. Очакваме го с нетърпение! Извън шегата разбира се, споделяме напълно мнението на Филип Захариев, шеф-готвачът на fine dining ресторанта, в който Мъск иска да гостува – „Откакто сме се върнали в България, нашата основна цел е, да помогнем за развитието на най-бедния регион в ЕС. Нашият регион! Вярваме, че поне в това имаме известен напредък. И дано всички проумеят, че не е нужно Илон Мъск да идва, за да ни покаже с какво разполагаме и какъв потенциал пилеем!“.

За още от същото – виж 10 неща, които не трябва да правиш във Видин

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *