В София през уикенда: 25 – 26 ноември

От брънч, та на соц

0 коментара Сподели:

Този уикенд можеш да се научиш да правиш добри коктейли. Можеш още да разбереш как да си направиш мача чай. Между двата класа можеш да хапнеш соц брънч, да пиеш едно малиново вино и да си купиш грейка. The winter is coming според прогнозите – от понеделник.

СОЦ БРЪНЧ

НЕДЕЛЯ, БАГРИ, 12.00 – 18.00 ЧАСА

„Багри“ ни спечелиха с един от най-вълнуващите брънчове напоследък. Независимо каква е позицията ти по отношение на соца, то трудно можем да си представим човек, който има нещо против бухтичките. Бух-тич-ки! Абсолютната кулинарна класика от близкото минало кара небцето ни да потръпне, а краката ни да включат на скорост към „Багри“. Крем карамел, друсан кебап, пилешка супичка или агнешко шкембе за тези, които имат нужда от последното след събота вечер. Менюто ще е първо, второ и трето, точно както си му е редът, а всяко от соц ястията ще е приготвено от местните фермерски продукти, с които работи ресторантът.

DISASTER TO MASTER

НЕДЕЛЯ, БЕЗСТРАШНИ ПИЧОВЕ, 14.00 – 16.30 ЧАСА

Коктейлните класове за ентусиасти се завръщат с първата си тема за сезона, а именно как да спретнеш добър уиски коктейл. Класа води Александър Стайков, който ще те научи да правиш Pumpkin Old Fashioned (да, с тиква!) и наистина добро Irish coffee. Всичко това ще се случи в съвсем новото pop-up пространство „Безстрашни пичове“ (бар и coworking за три месеца) на„Фритьоф Нансен“ 37А. Ще разбереш всичко, което е важно да знаеш за уиски коктейлите, и ще можеш да забъркаш два от тях зад бара под надзора на Сашо. Грабвай си билет, докато има.

BITAKA VOL.7, WINTER SPORTS CLOTHING

НЕДЕЛЯ, SWITCH, 12.00 – 18.00 ЧАСА

Ако си се отбивал на някой от предишните „битаци“, то със сигурност знаеш, че който търси – намира, и си си тръгвал с поне едно нещо, взето изгодно и с кеф. В случая времето и любовта ни към зимните спортове налагат специално издание за екипировка и аксесоари. Якета, грейки, панталони, каски, маски и шапки ще си търсят нови спортисти и екстремисти.

ЗДРАВИ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ – ПРЕДКОЛЕДЕН БАЗАР

СЪБОТА, БАР ПЕТЪК, 13.00 – 18.00 ЧАСА

Откриваме сезона на коледните базари с този на мобилното приложение Здрави. Идеята е да посрещнеш един от най-активните месеци в отлична форма и психическо равновесие. Малиновото вино на Trastena е там и гарантираме, че ще ти направи живота сладък. Стискаме палци и за греяно малиново, но да видим! Оттам нататък имаш шоколад, кокосова вода, кактуси, грижа за кожата и какво ли не, което да ти докара щастие или пък пълен стомах. Ще има и хубави книги, защото нищо не е по-добра медитация от тях.

MATCHA WORKSHOP

СЪБОТА, DREKKA, 15.00 – 17.30 ЧАСА

Мачата, освен че е изключително фотогенична, е и полезна. Енергизира и заема челна позиция по съдържание на антиоксиданти в сравнение с плодовете и зеленчуците. В сравнение пък с останалите зелени чайове има около 10 – 15 пъти повече хранителни вещества. Ани от блога Statēra Life ще разкаже в DREKKA повече за произхода на мача чая. По време на уъркшопа ще се научиш да го приготвяш по класически и по модерен начин, като дори ще разбереш как да си спретнеш мача чийзкейк.

А ако предпочиташ домашния уют с интересна книжка в ръка, то това ще ти допадне.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *