Повдигаме завесата на следващия After Work Social Club, когато ще те пренесем в черно-белия свят на 40-те

Заплетени истории, дим, фатални срещи – следващото издание на любимите ни срещи е обгърнато в мистерия.

0 коментара Сподели:
After Work

Престъпни хроники, сценарии, изпълнени с насилие, сексизъм и алчни антигерои са само няколко от характерните за филм ноар белези. Това, че филмите в жанра рядко свършват добре, е сякаш метафора за злините на обществото, моралните конфликти и несправедливостта на времето.

Нашият сценарий заплитаме на територията на Motto – локацията за събития на ул. 6 Септември, където познаваме и последния ъгъл.

Вдъхновено от старите криминални комикси и лентите в жанра Филм ноар от 40-те години на миналия век, партито ни превръща в герои от страниците на ретро криминална история.

Жанрът не е нищо повече от отражение на една нация, която е разтърсвана от злото вътре в нея и от революционните катаклизми на вътрешния фронт. И всичко започва доста банално. Мъжете – включително сценаристите – са привикани на фронта и когато жените влизат в публичния сектор и си поемат въздух, благодарение на новопридобитата си независимост, кино студията се обръщат към бързите и лесно смилаеми мистерии на Реймънд Чандлър, Дашиъл Хамет и Джеймс М. Каин за следващите си продукции. Международни режисьори като Фриц Ланг, Майкъл Къртиз и Робърт Сиодмак, които са усъвършенствали драматичните визуални ефекти на немския експресионизъм, бягат от разкъсаните си от войната домове заради изобилните възможности в Тинселтаун.

Колкото и (не)съзнателна да е тази реакция, ноарът резонира и до днес с няколко нео-ноар цикъла, започващи от епохата на Студената война, минаваща през Gen X и милениалите. Нестихващия интерес към този обгърнат в цигарен дим и контрастни сенки жанр ни подтикна към желанието точно през октомври да те пренесем в света му.

Стари бурета за алкохол и полицеийски ленти „Do not cross”, напомнящи на времената на сухия режим в САЩ
посрещат на входа. Залата ще превърнем в своеобразна капсула на времето, която да те пренесе в епохата.

За да потънем в джаз екстаз, тази хроника се развива под звънкия глас на Деси Андонова, която ни води на музикално-романтично пътешествие с привкус на небе и мирис на дъжд. Музиката от пулта се развива по оста електро-суинг и разбира се, не изневеряваме на стила си и те очакваме с тематични напитки, носещи спомен за вглъбена детективска разходка в мъглата на града.

Допълваме Филм ноар усещането с тематичния фото кът на Fashion days, за да запазиш спомени от тази нощ в личната си вълнуваща история. Повдигаме чашите си, пълни с ароматно пивко вино, благодарение на приятелите ни от Шато Копса. За пореден път партньори в престъплението, което изготвяме, са Laboratorios Babé.

Кога? 26 октомври, сряда
Къде? Motto
Начало? 18:30 часа

Разхождаме те из: Площад Славейков for dummies

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *