GLOW Solo Exhibition

0 коментара Сподели:

Със самостоятелната си изложба MULTICOLORVERSE визуалният артист Николай Петрoв – GLOW представя своя аналогов прочит на концепцията за пренасяне в “паралелна вселена” тук и сега.

Можем да станем свидетели на аудио-визуално преживяване, фокусирано върху връзката между цветовете, формите, възприемането на заобикалящото ни пространство

и възможността на изкуството да отваря врати към нови светове без използването на дигитален медиум. Изложбата e създадена под формата на единна, интегрирана в галерията “walk-in” творба-инсталация, в която подът, стените и таванът се превръщат в платна, а изложбената зала – в метафоричен полет към създадената от автора вселена от цветове, форми и звуци.

Разработената специално за изложбата звукова среда от музикантите Биляна Груданска (пиано, вокал), VOLEN (саунд дизайн) и Борис Ненов (звуков инженер) допълва художествената концепция, като добавя нови слоеве в цялостното преживяване и засилва търсения ефект за навлизане във фиктивен свят, “разтварящ се” в реалността.С изложбата си GLOW изразява и своята артистична позиция по актуалната през последните две години тема за монетизирането на изкуството във виртуалния свят след създаването на Metaverse, “буума” на търговията с NFT творби и др. В отговор на все по-активното дигитализиране на изкуството и на интеракцията с него, Николай Петров изследва напълно противоположна посока, създавайки “друга вселена” в реалния свят чрез традиционните и конвенционални способи – с четка и боя.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *