Премиера на „Свобода на ръба”

Каним те да гледаш документалния филм, посветен на екстремната музика и спорт у нас

0 коментара Сподели:
свобода на ръба

Супер много се радваме, когато съвременното изкуство действа като огледало на реалността около нас, вместо да се обръща назад към минали отдавна събития. Този петък, 14 октомври, ще се състои премиерата на една лента, която рязко събуди нашето любопитство.

„Свобода на ръба” е нов български документален филм, посветен на развитието на екстремната музика и спорт у нас – пънк-рок, хардкор и скейтбординг.

Лентата е дело на креативния екип „Лампа Колектив”, а режисьор e Никул Георгиев.

Думата във филма е дадена на представители от различни поколения на българската музикална ъндърграунд сцена и хората практикуващи скейтборд. Всеки от тях представя своята позиция относно алкохола, вредни навици и зависимости, в интересни разкази и спомени от своите лични истории. Именно това превръща филма и в един много силен документален поглед върху хардкор/пънк и скейт движенията у нас – през 90-те, началото на 21 век и до днес, с представители на най-младите поколения и демонстрации, концерти и състезания, привлекли хиляди фенове и провели се през 2021 г. и 2022 г. „Целта на документалния филм „Свобода на ръба” е да покаже какво се случва, когато някой избере да бъде част от някоя от уличните ъндърграунд култури, привличащи младите със своята екстремност и нестандартни възгледи”, коментира авторът на проекта – режисьорът Никул Георгиев.

Прожекцията е безплатна, ще те очакваме в Grindhouse Skateboard Club. Филмът започва в 20 часа.


Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *