Пoл Уокър – актьорът, който обичаше високите скорости

Ако един ден скоростта ме убие, недейте да плачете, защото аз съм се усмихвал

0 коментара Сподели:

Часове след смъртта на Пол Уокър на 30 ноември 2013 година тези думи, изречени от самия него, обикалят мрежата и пълнят със сълзи очите на феновете му, но и не само. Когато известна личност си отиде по една или друга причина, всички ние ставаме съпричастни към трагедията, ровим се в интернет да си припомним кой беше този/тази. Аааа, да, помня го, тоя правеше много яки каскади заедно с Вин Дизел в „Бързи и яростни“. Това беше и всичко, което знаех за Уокър по онова време. Сега, четири години след смъртта му, се възприемам като фен, може би не сред най-яростните такива, но фен по своему. Малко неконвенционален, защото не очаквам с трепет новите продукции с негово участие по разбираеми причини. Но си направих труда да изгледам негови филми и да се запозная с личността му, за да разбера: защо мъж с размерите на Вин Дизел не сдържа сълзите си пред фенове всеки път щом заговори за своя Брат Пабло; защо Тайрис Гибсън плаче на мястото на произшествието редом с останалите фенове на Уокър; защо Мишел Родригес признава, че е изпаднала в депресия през седмиците след смъртта на своя колега. Всички тези хора го определят като добър човек, който е направил живота им по-хубав заради присъствието си в него.

Убива го високата скорост и любимото му Порше Карера е последната кола, на която той се качва. Някои ще кажат, че това е ирония, любимото му занимание го убива. Но през последните четири години открих неща за Пол Уокър, които са много по-значими от колекцията му редки автомобили и шофьорските му умения. 

Открих, че Пол Уокър е основател на фондацията Reachoutworldwide, която помага на хората навсякъде по света да се справят с природните бедствия. Докато някои известни личности с почти неизчерпаеми финансови ресурси пращат пари на бедстващите, Пол Уокър отива лично на засегнатите места, без да разчита на опитни оператори и режисьори. Може би често ни е по-лесно да се усъмним в добрите намерения на известните и богатите, но си струва да повярваш, че има добри дела, които не търсят отплата.

Открих, че Пол Уокър е бил атлет. Не е прекарвал свободното си време във фитнес залата, а на дъска за сърф или практикувайки бойни спортове. Открих, че физическата му подготовка му е дала увереността да си прави сам каскадите.

Открих, че филмите на Уокър са често еднотипни. Падал си е екшън герой с неизчерпаема енергия и заразителна усмивка.

За Уокър няма да има „Оскар“ посмъртно и може би ще си признаем, че не е най-гениалният актьор, който Холивуд е виждал, но феновете на Бързи и яростни никога няма да го забравят. Всички знаем, че той е по-красивата екранна половинка на Вин Дизел, който е известен с неконвенционалния си сексапил, но неговият брат от друга майка разтапяше женските сърца с чаровна усмивка и солидно количество косми по главата си.

Открих, че Пол Уокър е бил обичан. Часове след смъртта му много известни личности използват интернет като трибуна, от която да изразят съжалението си за загубата на един добър човек. И ако Туитър вече не вярва на сълзи, то разплаканите очи на Вин Дизел казват повече от баналните съболезнователни слова. Той дори кръщава новородената си дъщеря на най-добрия си приятел.

На фона на всичките ни познати от филмите и сцената лица, които позволяват живота да ги победи и сами търсят смъртта си, е много тъжно, когато мъж в разцвета на силите си, обичащ живота, го губи толкова нелепо. Това беше истинската трагедия. И може дълго да съчувстваме на младата му приятелка и красивата му дъщеря, но още по-жалко е, че един живот ще остане неизживян и много неща няма да се случат, защото Пол Уокър вече си е отишъл. Верните му фенове още от първия филм Бързи и яростни ще продължават да гледат всяка нова серия, макар да знаят, че няма да го видят в нея, приятелите му няма да спрат да го почитат във всеки възможен момент и всички останали ще се успокояваме от мисълта, че в последните си минути той се е усмихвал.

Без значение колко хубав или гаден е животът ти, буди се всяка сутрин и бъди благодарен, че все още го имаш.

Ако се интересуваш от мода, това е точно за теб.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *