5 събития, с които да съчетаеш полезното… с коледното

Седмица преди големите празници, София е все тъй пъстра откъм случване

0 коментара Сподели:

Тази година празнуваме двоен празник, едновременно уикенд, едновременно Коледа! Преди екзалтацията да достигне своя пик и да ни отведе вкъщи при семейство и приятели, ти предлагаме 5 събития, в които да загрееш топлите страсти и да обогатиш не само знанията, но и душата си. 

1. Актьори срещу поети – "Супер е да си учител" Ed. – 20 декември

Културно събитие в любимия бар е равно на голям празник. Бар „Петък“ ще се превърне в микс от класна стая и театрална сцена.  Всичко, което искат да ни кажат, е „Супер е да си учител“. Ела да пийнем по питие, да си спомним за любимите такива, а компания ще ни правят приятелите от „Актьори срещу поети“ в Театът Сфумато. Комбинацията не е за изпускане.

Кога: 20 декември, 19 – 23 часа
Къде: Бар „Петък“
Вход: свободен

2. Магьоснически коледен бал

Знаем, че повечето от нас  тайничко са си мечтали за покана от Хогуортс. Няма значение дали си я получил, защото всички сме поканени на Магьосническия коледен бал. Костюмите са задължителни, а най-добрите ще бъдат отличени и с награда. Грабни чаша тиквен пунш или коктейл „Ухапване от базилиск“ и остави магията да ти се случи.

Кога: 21 декември, 18.30 – 22 часа
Къде: Abordage
Вход: 5лв.

3. Как да заснемем филм с телефон

Понеже телефонната фотография нашумя много напоследък, се прехвърляме едно ниво напред. Снимането на видео вече не е същото, а курсът, който ти предлагаме, е „Как да заснемеш филм с телефон“. Събитието е без входна такса, така че нищо не може да те спре в желанието да усъвършенстваш уменията си.

Кога: 18 декември, 19 – 21 часа
Къде: SoftUni Digital
Вход: свободен

4. Социални понеделници в "Петък"

Социалните понеделници са перфектното място, ако винаги си искал да разбереш как  работи неправителственият сектор в нашата страна.  Ще имаш възможността да намериш своята кауза, както и възможни съмишленици, които да застанат заедно с теб зад идеите ти. Вдъхновяващите персонажи са задължителни, а социалното начало на седмицата е винаги вълнуващо.

Кога: 18 декември, 19часа
Къде: Бар „Петък“
Вход: свободен

5. Коледна феерия с ретро трамвай

За всички фенове на ретро возилата – ще имате възможност да се запознаете отблизо с един от най-големите им представители. Ретро коледният трамвай ще бъде на твое разположение от 18 до 24 декември, а към него ще има и празнична програма за най-малките. „Коледна феерия – 2017“  е част от културния календар на града, така че стискаме палци за снежинки пред прозорците и приказно изживяване.

Кога: 18-24 декември, в часовете за деня
Къде:Спирките са: пл. „Македония“, пл. „Гарибалди”, пл. „Славейков”, бул. „Васил Левски”, УАСГ и пл. „Журналист“
Вход: Безплатно само за деца с придружител

Ето малко музика за вдъхновение, ако не ти се мърда навън. 

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *