Пушене без дим? Да, IQOS.

Технологичните иновации променят представи

0 коментара Сподели:

Дори пушачите признават, че понякога димът е твърде дразнещ. По всичко личи, че те са склонни напълно да се откажат от него, особено ако липсата на дим означава значително намаляване на вредните вещества.

Това е намерението на гиганта „Филип Морис“ с новата им разработка IQOS, която представлява система за нагряване на тютюна без горене и съответно без дим. Оказва се, че процесът на горене е основният виновник за отделянето на много вредни вещества при пушене, които водят до сериозни заболявания.

IQOS позволява горенето да бъде заменено с прецизно нагряване на тютюна до 350 градуса, при което вместо дим се отделя пара.

За радост на пушачите  необходимата доза никотин е налице, така че нововъведението на „Филип Морис“ е една по-добра алтернатива за заклетите привърженици на тютюна, които просто не искат да се откажат от своя навик.  Технологията IQOS е плод на дългогодишна развойна дейност и зад нея стоят наистина главозамайващи вложения под формата на пари и труд. За 3 години компанията е регистрирала над 7000 патента, а още 6500 са в процес на регистрация. Изразено в още цифри, това означава вложени 3 милиарда долара и трудът на над 400 научни експерти в центровете в Швейцария и Сингапур.

IQOS вече се продава в над 30 страни и има всички шансове да промени живота на 1,2-та милиарда пушачи по света – приблизително колкото са водачите на автомобили на Земята. На пушачите – добре дошли в света на високотехнологичното бъдеще без дим!

Ако си природно настроен, виж как това може да се отрази добре на твоята коса.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *