Как да се погрижим за косата си през лятото?

Даваме ти практични съвети, а ти можеш да играеш за страхотни награди

0 коментара Сподели:
girl on the beach

Динамиката да поддържаш всичко изрядно не е лесно удържима както на дневен ред, така и в предизвикателни обстоятелства, но грижата за самите нас винаги трябва да е приоритет. Косата ни страда най-много през лятото, а след този абзац искаме да те вдъхновим да се погрижиш за нея!

Всеки знае кои са предпоставките за суха, изтощена и опърничава коса. Уредите за стилизиране действат мигновено, но продължителното им използване води до нарушаване на структурата на косъма, както и до загуба на някои витамини поради нагряването до висока температура. Нездравословният начин на живот също може да повлияе на състоянието на косата ни. През лятото към тези фактори добавяме жаркото слънце, солената вода и всички стилизиращи продукти, които я увреждат. А щом сме решили да потопим косите си в магията на сезона, трябва да се погрижим да остане здрава от това приключение.

Казваме го с увереност – не е нужно съдбата на косата ти да е определена от тези фактори!

Използвай слънцезащита за косa

Точно както слънцето влияе върху кожата ни, така UV лъчите въздействат и върху косата ни. И ако да предпазваме кожата си със слънцезащитен крем е ежедневен ритуал, добра практика е да правим същото и за косата си. Продуктите за коса, които предотвратяват увреждането от UV лъчите, стават все по-популярни. Те предпазват от сухота и накъсване, запазват цвета по-дълго и карат косата да изглежда здрава и блестяща. Продуктите, които съдържат SPF, могат да действат и като слънцезащитен крем за скалпа, а много често тази зона се пренебрегва.

Отмивай солената вода от нея

Различните коси имат нужда от различна грижа. Ако за някои морската вода (или соленият спрей) постигат небрежно начупване и beachy настроение, по-сухата коса страда от прекомерната си връзка с тях. За да избегнеш цъфтеж и окисляване на косъма, облей косата си със сладка вода след плажа, макар и без шампоан, за да я освободиш от соления слой.

Оформяй косата си естествено

Чували сме за всякакви ужасяващи истории като изправяне с ютия, помним и парата, която се вдигаше от пресите, оформящи вафлички. Предлагаме ти да оставиш ютията за гладене на дрехи и всевъзможните маши, преси, сешоари за лятото и да заложиш на heat-free прическите. Ако когато я оставиш да изсъхне сама, се превръщаш в Моника от „Приятели“ в онзи епизод с конференцията по палеонтология в Барбадос, можеш да я сплетеш, докато още е влажна. Така, като станеш сутринта, ще имаш нежни къдрици и ще си готова да превземеш света.

Използвай подходящи продукти

Това е една от най-важните предпоставки за здрава и щастлива коса. Те са основното оръжие, което имаме, когато всеки кичур на главата ни е решил да ни спретне стачка точно преди важна среща. Затова и дори да съществуват хиляди опции, от компаниите все още разработват иновативни алтернативи, които да са по-добри от всичко, което съществува досега. Не спирай да търсиш, доверявай се на фризьорите, които познават скалпа ти, и не мисли, че във всяко шишенце шампоан, без значение от етикета му, те очаква едно и също.

Поддържай прическата си

Дългата коса изисква постоянство при запазването на часове при фризьора, а със сериозното изтощение могат да се справят само остри ножици и опитни ръце. Дори когато спазваш всички предишни точки, подстрижката е това, което дава нов живот на косата ти.

Приятелите ни от TRESemmé предлагат повече от една серия с продукти, които да помогнат срещу редица неприятности. Ако си търсиш продукти, разработени специално за нуждите на косата ти, they got you covered! Kакто знаеш, те са едни от любимите ни шампиони в предлагането на качествени линии, а тази година искат да отпразнуват лятото, като поканят момичетата да се погрижат за себе си и да спечелят награди.

Купи продукти TRESemmé и регистрирай касовата си бележка на trespromo.seen.bg. Можеш да спечелиш фотоапарат Fujifilm Instax Mini 11 и комплект уреди за коса Philips с всяка покупка на продукт за над 5 лв., а ако искаш да се заредиш с повече hair care продукти и достигнеш 17 лв., можеш да играеш и за голямата награда – iPhone 13 mini. 

Ако лятото е завладяло и теб тук ти разказваме за 5 яки неща, за които си заслужава да отидеш на A to JazZ

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *